У кожної людини найтепліші спогади пов'язані з дитинством - коли не було проблем і турбот, а кожен день після школи вас зустрічала мама чи бабуся з обідом з трьох страв, домашніми солодощами і компотом. theLime вирішив згадати рецепти десертів, якими ми ласували в дитинстві.

Торт "Мурашник"

Інгредієнти для тіста: масло вершкове (200 г), цукор (125 г), борошно (640 г), розпушувач (15 г), сметана (125 г).

Інгредієнти для крему: масло вершкове (200 г), молоко згущене варене (400 г).

Прикраса: мак або тертий чорний шоколад.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

picture Фото: pinterest.com

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Приготування:

Спочатку замішуємо тісто - щоб полегшити цей процес, найкраще скористатися міксером або кухонним комбайном. У миску кладемо підтале вершкове масло і цукор і ретельно перемішуємо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Потім додаємо сметану, знову перемішуємо.

Борошно змішуємо з розпушувачем і просіваємо через сито, а потім додаємо в масляну суміш.

Замішуємо тісто вручну або міксером - воно повинно вийти розсипчастим.

Далі тісто пропускаємо через м'ясорубку.

Беремо деко і застилаємо його пергаментним папером. Викладаємо тісто на нього.

Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо основу для торта приблизно 15-20 хвилин. Даємо йому охолонути.

Далі займемося приготуванням крему. Вершкове масло потрібно попередньо вийняти з холодильника, щоб воно розтануло. Починаємо його збивати, а потім додаємо згущене молоко. Повинен вийти дуже пишний крем однорідної структури.

Остигле тісто подрібнюємо за допомогою качалки або ламаємо вручну.

Змішуємо тісто і крем, ставимо в холодильник приблизно на 1 годину. Потім викладаємо на блюдо гіркою, імітуючи мурашник. Зверху посипаємо маком або тертим шоколадом.

Трубочки зі згущеним молоком

Інгредієнти: яйця (5 шт.), цукор (200 г), вершкове масло (250 г), борошно (250 г), варене згущене молоко (1 банка), сіль (щіпка).

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Зазначимо, що для приготування цих ласощів потрібна спеціальна вафельница і кондитерський шприц. Або ж купіть готові вафельні трубочки в магазині, що значно спростить приготування цієї страви.

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Яйця необхідно збити з сіллю і цукром - найкраще це зробити за допомогою міксера.

У яєчну масу додаємо розм'якшене вершкове масло і борошно. Продовжуємо збивати міксером до отримання однорідної маси.

Вафельницю добре розігріваємо і змащуємо вершковим маслом. У неї наливаємо 1-1,5 столові ложки тіста і випікаємо вафлю до золотистого кольору. Потім звертаємо її трубочкою.

Повторюємо ту ж процедуру, поки тісто не закінчиться.

Беремо спеціальний кондитерський шприц, в нього виливаємо згущене молоко. Наповнюємо трубочки згущеним молоком.

Тістечко "Картопля"

Інгредієнти: печиво (300 г), згущене молоко (2/3 склянки), вершкове масло (100 г), какао (3 ст. л.).

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Висипаємо в блендер печиво, попередньо поламавши його на шматочки. Перетираємо його в дрібну крихту.

У мисці змішуємо какао, згущене молоко і підтале вершкове масло, також можна додати подрібнені горіхи. Ретельно перемішуємо все і додаємо перетерте печиво.

Перемішуємо ложкою, потім беремо руками і формуємо "картоплю" круглої або довгастої форми. Залишаємо на півгодини-годину в холодильнику.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.