Новорічний стіл важко уявити без канапок, варіантів яких є безліч: з червоною рибою та ікрою, з сиром, м'ясними делікатесами, шпротами тощо. Український кулінар Євген Клопотенко поділився двома рецептами канапок з червоною ікрою.
На своєму кулінарному сайті Клопотенко пояснив, що такі канапки готуються дуже швидко та просто.
Аби приготувати смачні та нарядні канапки, кулінар порадив використовувати вершкове масло кімнатної температури. Його можна легко намазувати на шматочки хліба.
Святкові бутики варто готувати безпосередньо перед подачею, аби вони були максимально свіжими.
Інгредієнти:
- сім скибок тостового хліба;
- 40 г масла;
- 80 г червоної ікри;
- сім маслин;
- дві-три гілочки кропу.
Читайте також: "Ніколи не розчарують": як швидко приготувати смачні мішечки з лососем
Інгредієнти для канапок з ікрою та крем-сиром:
- сім скибок багета;
- 80 г червоної ікри;
- дві-три гілочки кропу;
- 100 г крем-сиру;
- три-чотири скибки лимона.
Приготування
Перший варіант канапок готується так. Спочатку за допомогою кулінарного кільця середнього розміру або звичайної склянки видавити з хліба кружальця. Або ж використовувати багет, який потрібно нарізати на скибочки.
Кожну скибку треба змастити маслом, зверху викласти ікру та декорувати шматочком маслини та гілочкою свіжого кропу.
Для другого виду канапок треба змішати 100 г крем-сиру з подрібненим кропом. Цією масою змастити шматочки багета.
Зверху акуратно викласти ікру та декорувати канапки двома тонесенькими скибочками лимона. Все. Смачного.
Раніше ми писали, як приготувати ідеальні солоні оладки. Вони смакують зі сметаною, крем-сиром, хумусом або соусом песто.
Цікаві новини для вас:
- Рулет - як із ресторану: як приготувати шпинатні млинці із сирною начинкою
- "Вони отримають компліменти": як приготувати соковиті вареники з печінкою та картоплею
- Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки