Лайм

Що приготувати з кабачків на зиму крім ікри: 3 оригінальні рецепти

Беріть на замітку!

Кабачок - один з найпопулярніших овочів для консервації, адже з нього можна приготувати не тільки різноманітні закуски, але й солодощі, наприклад, джеми та варення. Раніше ми розповідали, як закрити кабачкову ікру на зиму, а тепер поділимося трьома оригінальними рецептами, які потішать приємним смаком у зимовий період.

Фото: Pixabay

Кабачки по-корейськи

Інгредієнти: кабачки (1,5 кг), морква (250 г), цибуля ріпчаста (250 г), оцет 9% (120 мл), олія рослинна (100 мл), цукор (140 г), часник (50-60 г), сіль (1 ст.л.), коріандр, зерна (5 г), мускатний горіх мелений (1/2 ч. л.), перець червоний мелений (щіпка), перець чорний мелений (щіпка).

Приготування:

Часник очистіть та пропустіть через прес. Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Моркву та кабачки натріть довгими смужками за допомогою терки для моркви по-корейськи.

Фото: Getty Images

Приготуйте маринад. Насіння коріандру перетріть у ступці та пересипте в глибоку миску. З'єднайте з мускатним горіхом, червоним і чорним меленим перцем, олією, оцтом, сіллю і цукром. Добре перемішайте до розчинення цукру та солі.

У миску з готовим маринадом викладіть цибулю, часник, кабачки та моркву. Ретельно перемішайте, накрийте миску рушником і залиште за кімнатної температури на 3 години.

Розкладіть кабачкову закуску по заздалегідь підготовленим банкам, добре утрамбовуючи. Заповнюйте банки не до кінця, залишайте 1,5 см. Накрийте кришками, але не закручуйте.

У велику каструлю налийте гарячу воду і акуратно занурте туди банки. Поставте на невеликий вогонь і залиште на 15-20 хвилин. Потім дістаньте та герметично закрутіть кришками. Переверніть, накрийте чимось теплим і залиште в такому положенні до повного остигання банок.

Мариновані кабачки з кетчупом чилі

Інгредієнти: кабачки (3 кг), вода (7,5 склянок), оцет 9% (250 мл), сіль (2 ст.л.), цукор (1 склянка), кетчуп чилі (8 ст.л.), гвоздика (5 шт.), перець запашний горошком (5 шт.), перець чорний горошком (15 шт.).

Фото: Getty Images

Приготування:

Кабачки (для яскравості краще підійдуть цукіні) вимийте і наріжте кружальцями. Помістіть їх у простерилізовані банки. У кожну банку покладіть по одній горошині запашного перцю, по три горошини чорного перцю та одній гвоздиці.

У сотейнику з'єднайте воду, кетчуп чилі, сіль, цукор та оцет. Перемішайте та доведіть до кипіння. Отриманим маринадом залийте кабачки. Простерилізуйте 10 хвилин у каструлі, наливши в неї воду і виклавши ганчірку на дно. Закатайте банки або щільно закрийте гвинтовими кришками. Переверніть та укутайте на ніч ковдрою.

Варення з кабачків із апельсином

Інгредієнти: кабачки (600 г), апельсини (350 г), лимони (1 прим.), цукор (500 г).

Фото: Pixabay

Приготування:

Овочі та цитрусові вимийте просушіть паперовими рушниками. Кабачки наріжте кубиками середнього розміру. Якщо овочі молоді, то шкірку не треба чистити. Перекладіть їх у каструлю, де варитимете варення.

З вимитих лимонів та апельсинів зчистіть цедру за допомогою дрібної терки та додайте її до кабачків. З цитрусових зріжте білу щільну шкірку, видаліть всі кісточки, а самі плоди наріжте на шматочки невеликого розміру і додайте їх до овочів.

Засипте цукром, дайте їм трохи постояти, щоби виділився сік. Перемішайте і в два підходи зваріть варення. Для цього доведіть (обов'язково на маленькому вогні) варення до кипіння, проваріть 2-3 хвилини, якщо з'явиться пінка, зніміть шумівкою. Потім відключіть плиту і дайте варенню повністю охолонути до кімнатної температури. Знову доведіть варення до кипіння, проваріть 2-3 хвилини і знову дайте охолонути. Процедуру можна повторювати до трьох разів.

Гаряче варення з кабачків з апельсинами розкладіть по заздалегідь підготовленим банкам і закатайте кришками. Стерилізація не потрібна.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Шоколадні гнізда – оригінальна прикраса для пасок: як зробити солодкий великодній декор

Як в домашніх умовах зробити шоколадний декор для пасок у вигляді гнізд, щоб гарно прикрасити традиційну великодню випічку

Монохромні рішення і вертикалі: стилістка назвала правила для оптичного видовження силуету

Стилістка продемонструвала в мережі, який одяг, взуття та аксесуари підібрати, щоб витягнути силует та здаватися стрункішою

Спаржа стає все більш популярною в Україні: як вирощувати її на своїй ділянці

Чим корисна спаржа, коли сіяти насіння на розсаду, як правильно її вирощувати та чим підгодовувати, а також коли можна збирати врожай