Лайм

Сплавляємось самі: Kalush Orchestra відмовилися виступати на фестивалі Sea Dance через росіянку

Українці не хочуть виступати на одній сцені із пропутінською артисткою

Український гурт Kalush Orchestra, як і обіцяв, відмовився від участі у Sea Dance Festival в Чорногорії. Остаточне рішення переможці "Євробачення-2022" прийняли після того, як організатори фестивалю відхилили їхнє прохання виключити з лайнапу російську артистку Ніну Кравіц.

"На жаль, нам так і не вдалося сплавити російську діджейку з фестивалю 28 числа у Чорногорії, тому, майте на увазі, нас там не буде, - повідомив Олег Псюк в Instagram-історіях. - Ми сплавляємось самі через те, що виступати з нею на одній сцені немає бажання. Якщо хтось хотів купувати квитки саме на нас, на фестиваль, то нас там не буде".

Фото: instagram.com/kalush.official

Нагадаємо, 8 серпня Kalush Orchestra звернулися до організаторів фестивалю Sea Dance із проханням прибрати із програми росіянку, яка має виступити з ними в один день. У разі відмови українці не поїдуть на музичне свято.

Організатори фесту відповіли на вимогу Олега Псюка та його команди. Вони заявили, що засуджують вторгнення РФ в Україну, співчувають Kalush Orchestra та всьому українському народові, але скасовувати виступ "давнього друга" Ніни Кравіц вони не будуть.

"Ми вважаємо, що дискримінація будь-якої людини та артиста за національною ознакою абсолютно неприйнятна і скасовувати виступ виконавця тільки тому, що він чи вона з певної країни, - неправильний шлях, як для EXIT, так і для Sea Dance, і для решти світової спільноти", - повідомили на сайті Sea Dance Festival.

Sea Dance Festival – фестиваль електронної та поп-музики, який проходитиме з 26 по 28 серпня у Будві, Чорногорія. Він є курортною версією знаменитого сербського фестивалю EXIT – найбільшого open air Східної Європи. Kalush Orchestra мали виступати в останній день фестивалю.

Росіянку Ніну Кравіц не раз звинувачували в підтримці Путіна, а після вторгнення РФ в Україну вона написала в Instagram, що "не розуміє ні політики, ні соціальних процесів, які вона створює", тому не вважає правильним обговорювати тему війни в соцмережах.

Фото: instagram.com/ninakraviz

  • Тим часом Аліна Паш погодилася заспівати на фестивалі Sziget в Угорщині, попри те, що в лайнапі числяться кілька російських музикантів, у тому числі діджейка Ніна Кравіц. Українська реп-виконавиця пояснила своє рішення.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Олег Скрипка зробив заяву про мобілізацію та відповів, чи готові його сини піти на фронт

Олег Скрипка заявив, що кожен має сам вирішувати, чи вступати до ЗСУ - артист пояснив, чому він не наважився на цей крок

Став іншою людиною: Огнєвіч розповіла про батька, який рятує українських військових

Батько Злати Огнєвич служить у 65 років - чоловік лікує рятує поранених українських бійців у Харківській області

Українська ведуча повідомила про лікування раку, який повернувся через 12 років

У Наталії Фіцич виявили онкологію - ведуча розповіла про лікування захворювання, яке повернулося до неї через 12 років