Лайм

Що робити, якщо їжа пригоріла в каструлі: 5 підручних засобів, які вирішать проблему

Скористайтеся одним із перелічених методів

Їжа, що пригоріла в каструлі, - не надто приємна для кожного з нас ситуація. Адже окрім неприємного запаху, з’являється ще одна проблема - відмити посуд від нагару. У такому випадку зовсім не обов’язково бігти до магазину за дорогими мийними засобами, можна спробувати обійтися власними силами. Наприклад, за допомогою соди та перекису водню вдасться відмити пригоріле деко, а що ж знадобиться для очищення каструлі від нагару - читайте далі.

Фото: unsplash.com

Спосіб 1: оцет

Сліди нагару залийте оцтом, накрийте каструлю кришкою та залиште настоятися кілька годин. Після чого помийте ємність як зазвичай та отримайте вражаючий результат.

Уточнення: цей варіант підходить для каструль з алюмінію та нержавіючої сталі. Не застосовуйте оцет для миття емальованого посуду. Якщо вдома раптом не виявилося оцту, можна замінити його лимонною кислотою чи соком лимона.

Спосіб 2: сода

На дно каструлі налийте гарячу воду і додайте туди півсклянки соди. Залиште засіб подіяти на 25-50 хвилин. Далі ємність із содою ставимо на вогонь та даємо покипіти 10-15 хвилин. Після чого знімаємо каструлю з плити, даємо охолонути, промиваємо її губкою як зазвичай.

Порада: якщо в каструлі підгоріло не тільки дно, а й поверхня, то посуд можна прокип’ятити у більшій ємності у розчині із содою.

Читайте також: Як легко і просто відмити сковороду, що пригоріла: кухонний лайфхак.

Спосіб 3: активоване вугілля

Візьміть 3 таблетки активованого вугілля та подрібніть їх до порошкового стану. Далі цією сумішшю посипте нагар і залиште речовину на півгодини подіяти. Наступний крок: наливаємо у каструлю холодну воду, залишаємо ще 30-40 хвилин, після чого легкими рухами прибираємо забруднення.

Уточнення: вказаний метод підходить всім типам каструль. Особливо корисним він буде у випадку, коли пригоріло варення або молоко.

Фото: unsplash.com

Метод 4: сіль

Для каструлі з нержавіючої сталі: залийте ємність холодною водою і залиште на пару годин. Після того, як вказаний час минув, вилийте воду і покладіть на дно каструлі жменю солі. Не слід додавати її відразу у воду, оскільки при розмоканні від солі на металі можуть залишитися темні плями.

Для емальованого посуду: у такому випадку каструлю не треба заливати водою. На дно просто засипте сіль та залиште на 2-3 години. Після цього нагар з легкістю видалиться за допомогою губки та гарячої води. Якщо забруднення в’їлося занадто сильно, повторіть процедуру.

Читайте на тему: Як очистити дно мультиварки від нагару, щоб не зіпсувати техніку.

Спосіб 5: сіль та сода

Змішайте соду та сіль у пропорції 1:1. Отриманою сумішшю засипте нагар, додайте трохи води. Консистенція має нагадувати густу сметану. Залиште розчин на добу подіяти. Після закінчення вказаного часу вилийте суміш з каструлі, налийте туди теплої води та прокип'ятіть протягом 30 хвилин на слабкому вогні. Після цього помийте посуд як робите це зазвичай.

Уточнення: цей спосіб підходить як для емальованих, так і для алюмінієвих каструль.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати