Лайм

Вперше відзначаємо Івана Купала за новим стилем: магічні ритуали для залучення щастя і любові

Підете шукати таємничу квітку папороті в лісі?

У понеділок, 24 червня, за новим церковним календарем вперше буде відзначатися улюблене всіма свято Івана Купала. Тож з вечора неділі молодь вже починає приготування до купальської ночі: дівчата збирають квіти і трави для купальського вінка, хлопці встановлюють купальське дерево і готують купальське багаття.

"Апостроф" theLime розповідає, що треба зробити напередодні свята і які ритуали для привернення щастя, любові і достатку можна зробити.

Читайте також: Відзначаємо Трійцю: як красиво привітати рідних в одне з найбільших свят

Святкування Івана Купала починається увечері 23 червня - дійство на купальську ніч завжди було навіть цікавіше і пишніше, ніж сам купальський день. Дівчата ворожать на судженого і пускають вінки по воді, а юнаки шукають чарівну квітку папороті. Закохані пари перевіряли силу свого кохання, стрибаючи через багаття. Всю купальську ніч раніше молодь не спала, веселилася і співала пісень.

Всі традиційні обряди, які проводяться під час свята Купала сягають у глибину віків і мають на меті провести ритуали очищення, оновлення, залучення щастя і любові.

Так, розведення великого вогнища символізує очищення, знищення негативної енергії і отримання благословення від Ярила-Сонця. Купання в річці або просто обливання водою - очищення і оновлення. Весілля на Купала принесуть молодятам багатство і продовження роду, оскільки це час плодючості і родючості.

Купальське вогнище

Купальське вогнище - один з головних символів свята. Вважається, що стрибки через вогонь зміцнюють здоров'я і очищують душу. Закохані, які, тримаючися за руки зможуть перестрибнути через вогонь, будуть щасливими разом.

Перед тим, як стрибати через купальське вогнище, чітко подумки сформуйте свої бажання та наміри, і довіртеся своєму партнеру, таким чином символічно сила вашого кохання отримає підтримку від стихії вогню.

Читайте також: Календар свят та вихідних у червні: скільки українці відпочиватимуть

Купання у річці чи озері

У день Івана Купала вода вважається особливо цілющою і здатною змивати негаразди та хвороби. Купатися потрібно рано-вранці, до сходу сонця, у природній водоймі. За традицією, треба подумки залишити в минулому весь негатив і тричі зануритись у воду. Ритуал буде дієвим лише в тому разі, коли не витиратися рушником, а дати воді висохнути - це збереже її цілющі властивості.

Плетіння і пускання вінків на воду

Це улюблений ритуал усіх молодих дівчат, який допомагає дізнатися про свою долю, судженого і шлюб. Вінок, зроблений із трав і квітів, символізує молодість, красу і надію, і є символом шлюбного вінка. Напередодні Івана Купала дівчата збирали польові квіти, трави та гілочки і плели віночок, подумки загадуючи свої бажання і мрії.

Увечері вінок пускали на воду і спостерігали, як він пливе:

  • далеко і швидко – це до щасливого і швидкого шлюбу.
  • заплутався в очереті або потонув – можливі перешкоди на шляху до бажань.
  • приплив до берега або залишився неподалік – це знак, що шлюб або значні зміни в житті відбудуться незабаром.

Магічна квітка папороті

І найромантичнішою є легенда про квітку папороті, яка цвіте лише в ніч проти Купала. Вважається, що той, хто її знайде, навчиться розуміти мову тварин і рослин, а також отримає неймовірну удачу. І хоча вже всі знають, що папороть не цвіте, якщо ви вирішите піти на її пошуки, знайте, що зацвітає магічна квітка лише опівночі на короткий час, а той, хто її побачив, повинен зірвати і зберегти її як амулет на щастя.

Цікаві новини для вас:

  1. Русальний тиждень 2024: дата початку і головні заборони.
  2. Церковні свята у червні 2024: на які дати випадають великі свята.
  3. Захист небес: найсильніші молитви від ворогів, злих людей та ненависті.

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину