Лайм

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Це дуже смачно і корисно

Ці смачні та соковиті котлети з курячого чи свиного фаршу з секретним інгредієнтом точно стануть улюбленою стравою у літньому меню. Вони настільки легкі, що просто самі тануть у роті, а діти точно проситимуть ще. "Родзинка" цієї страви - кабачки.

theLime пропонує перевірені рецепти приготування котлет з кабачками.

Читайте також: Що приготувати з порічок, але не варення: рецепти смачних соусів до м’яса.

Популярна українська фудблогерка vistovska_cooking, яку має десятки тисяч фоловерів в Instagram та TikTok, готує колетки з курячого філе з додаванням кабачків і помідорів.

Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.
  • кабачок 1/2 шт.
  • помідор 1 шт.
  • яйце
  • борошно - 2-3 ст. л
  • сир твердий 80 г
  • сіль, перець, копчена паприка за смаком
  • часник
  • кріп.

Найперше потрібно нарізати на маленькі кубики невеличке куряче філе і помідор, який попередньо потрібно ошпарити окропом і зняти шкірку. Потім додаємо натертий на дрібній тертці сир і кабачок, з якого вже віджали зайву рідину.

До отриманої суміші додаємо яйце, борошно, спеції та нарізаний кріп, і гарно все перемішуємо.

Котлети смажимо з обох боків на середньому вогні до отримання золотистої скоринки. Подаємо з картопляним пюре чи улюбленою кашею.

Читайте також: Закуска з вишні до м'яса по-азербайджанськи: спробуйте і будете готувати тільки її.

Найпопулярніша фудблогерка України Ольга Матвій, на Youtube-канал якої вже підписалися майже 5,8 мільйонів користувачів, готує котлети з кабачками зі свинини.

Інгредієнти:

  • Кабачок -1 шт.
  • Яйця -2 шт.
  • Манна крупа - 2 ст. л
  • Свинина - 0,5 кг
  • Сіль і перець за смаком.

Кабачок треба натерти на великій тертці і трохи прим’яти, потім до нього додати яйця і манну крупу. Залишаємо отриману масу на деякий час, щоб манка увібрала вологу з кабачків.

Далі готуємо фарш для котлет, додаємо сіль і мелений чорний перець за смаком.

Через 10 хвилин кабачкова маса вже готова до приготування. Але важливий момент: якщо рідини дуже багато, невелику кількість її - буквально столову ложку - можна злити.

Змішуємо кабачкову масу з фаршем і формуємо котлетки, паніруємо в сухарях і смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки.

Цікаві новини для вас:

  1. Ліниві вареники, які чудово тримають форму: вдалий рецепт корисного сніданку.
  2. Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.
  3. Готуємо часникові стрілки у сметанному соусі: простий рецепт.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні