Лайм

Якою косметикою не варто користуватися восени: корисні поради фахівця

З чим потрібно попрощатися до весни і чому це потрібно зробити якомога швидше

Після літа шкіра стає збезводненою та сухою, так як на неї впливали активні сонячні промені. Тому догляд за обличчям восени повинен бути комплексним, спрямованим на відновлення і живлення.

Крім того, восени нашу шкіру чекають ще кілька негативних факторів, таких як дощ, вітер, перші холоди й інші примхи погоди. І якщо не підійти до питання по догляду за шкірою обличчя серйозно, то сумувати доведеться не тільки через негоду, але і через лущення, висипання і передчасну появу зморшок. The Lime розповість, яка повинна бути косметика для обличчя в сезон осінь 2019 і що варто виключити зі свого щоденного догляду.

Крем для обличчя

Зволожуючий крем, який ви використовували влітку, замініть на живильний. Адже саме живлення так необхідно шкірі восени. Щоб відновити шкіру після літнього сезону і захистити від холодів, краще вибирати креми для обличчя з більш щільною текстурою. Наносіть зволожуючий крем вранці і ввечері, попередньо очистивши шкіру.

Матова помада

Фахівці рекомендують прибрати з косметички матові помади, так як вони здатні пересушувати шкіру губ. А так як восени шкіра вимагає живлення, то краще віддати перевагу глянсовим помадам. Вони володіють природним вологим блиском, і добре лягають на шкіру губ і також добре з неї змиваються.

Скраб

Для багатьох дівчат скраби є обов'язковим атрибутом в догляді за шкірою обличчя. Однак восени варто утриматися від використання такого косметичного продукту. Вплив на шкіру абразивних частинок може не тільки зруйнувати її верхній шар, але і посилити проблему обвітрювання. Тому косметологи закликають відмовитися восени від грубих скрабів, замінивши їх на легкі гаммаші, які ніжно відлущують ороговілі клітини.

Матова пудра або тональний крем

До вибору тонального крему потрібно підійти відповідально, так як ця декоративна косметика здатна пересушувати шкіру. Тональний крем для осені обов'язково повинен володіти зволожуючими властивостями. А від пудри з матуючим ефектом взагалі варто відмовитися. Адже восени всі сили варто спрямувати на зволоження та живлення, а пудра тільки підкреслить сухість.

Лак для волосся

Восени наше волосся вимагає такого ж догляду, як і шкіра обличчя. Холод і вітер роблять локони тьмяними і сухими, а шевелюра помітно втрачає в обсязі. Тому косметика для волосся в холодний період повинна бути відповідною.

Фахівці не рекомендують часто використовувати лак для волосся, так як він здатний сильно пересушувати волосся. Тому замість інтенсивного фіксуючого засобу краще використовувати живильні маски і сироватки, які здатні відновити структуру волосся і додати їм блиск і здоров'я.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді

Як носити коротку стрижку і не виглядати старше своїх років: ключові поради для жінок

Чому короткі стрижки можуть візуально зістарити та як уникнути такої проблеми - фахівці поділились дієвими порадами

Відразу піднімає настрій: добірка красивого і модного манікюру на весну 2024 року

Модний манікюр для весни 2024 - які кольори обрати та чому вони популярні - добірка актуальних ідей, пояснення від експерта