Лайм

Що таке гель-лак і що варто знати перед походом на манікюр - 5 корисних фактів

Шкода і користь гель-лаку, а також хитрощі процедури

Все більша кількість дівчат в наш час віддає перевагу гель-лакам. Один з найвідоміших брендів, що випускають таке покриття - Shellac. Але чи дійсно подібні засоби є безпечними? Або все-таки варто не йти на поводу у моди і не користуватися подібними продуктами? Про все це ми розповімо в нашому матеріалі.

Для початку розповімо, що ж таке гель-лак. Це спеціальне покриття, яке закріплюється за допомогою ультрафіолетової лампи і тримається набагато довше звичайного лаку. Також зручно те, що не потрібно чекати, поки такий лак висохне, він практично не облазить, не тріскається і допомагає зробити нігті міцнішими завдяки товстому і твердому шару покриття.

Шкода гель-лаку

По-перше, гель-лак може нашкодити нігтям, якщо майстер не дотримується правил процедури. Нігтьову пластину перед нанесенням засобів потрібно обробляти дуже акуратно, не використовуючи надто грубі пилочки і не травмуючи ніготь.

По-друге, при постійному використанні гель-лаків нігті можуть стати більш ламкими, тонкими. Також може змінитися природний колір нігтьової пластини. Це пов'язано зі складом лаку і щільністю покриття, яке не дозволяє нігтям повноцінно "дихати". Тому, при носінні подібного манікюру, іноді обов'язково потрібно робити перерву.

Користь гель-лаку

Гель-лак може бути корисний для ваших пальчиків. А все тому, що через щільне покриття нігті менше схильні до обламування і тріщин. Для бажаючих відростити довгі нігті такий засіб може стати справжнім відкриттям. Але пам'ятайте, що дуже ламкі нігті не можна додатково навантажувати. Якщо ви хочете, щоб ваші руки були гарними, спочатку подумайте про їхнє здоров'я і з'ясуйте, в чому причина слабкості нігтьових пластин.

Також завдяки гель-лаку можна рідше займатися манікюром. Добре зроблена робота прослужить вам від двох до чотирьох тижнів, за умови акуратного догляду.

І, звичайно ж, не можна не згадати про зручність гель-лаків для педикюру. Нігті на ногах особливо схильні до травмування, ми часто чіпляємося ними за взуття, вдаряємося об щось і так далі. Все це робить звичайний педикюр досить крихким. З гель-лаком ця проблема усувається, адже він більш міцний, і тому зберігає "товарний" вигляд набагато довше за звичайне покриття.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКрасота
Теги:

Читайте також

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді

Як носити коротку стрижку і не виглядати старше своїх років: ключові поради для жінок

Чому короткі стрижки можуть візуально зістарити та як уникнути такої проблеми - фахівці поділились дієвими порадами