Лайм

Як зміцнити волосся без хімії: 4 простих маски для росту і живлення

Чим зміцнити волосся в домашніх умовах

Хочете зміцнити своє волосся, але не горите бажанням витрачати купу грошей на маски з магазинів? Або віддаєте перевагу натуральним продуктам замість різної заводської хімії? Ми знаємо, що вам запропонувати. У цьому матеріалі ми зібрали найдієвіші і корисні маски для волосся, які можна зробити своїми руками.

Почнемо з простого кокосового масла. Воно продається як в різних косметичних магазинах, так і в аптеках. Важливо звернути увагу на склад, так як недобросовісні продавці часто продають під виглядом кокосового масла різні суміші (пам'ятайте, що в складі не повинно бути нічого, крім самого масла).

Як наносити? Дуже просто - кокосове масло потрібно нанести на волосся по всій довжині перед миттям голови. Важливо потримати маску якомога довше, мінімальний час впливу - 40 хвилин. Також можна вкрити волосся рушником, щоб нічого не забруднити і дозволити теплу максимально розкрити корисні властивості маски.

Змивати кокосове масло потрібно шампунем кілька разів, після чого слід використовувати будь-який бальзам для волосся. Ви здивуєтеся, яким м'яким і блискучим стане ваше волосся після використання цього засобу.

Наступний засіб - маска з гірчицею для росту волосся. Гірчиця добре стимулює кровообіг, за рахунок цього волосяні цибулини краще насичуються кров'ю і активніше працюють. Відповідно, ваше волосся почне рости швидше.

Як наносити? Змішайте невелику кількість гірчичного порошку з вашим бальзамом для волосся, нанесіть на чисте волосся і потримайте хвилин 15-20. Потім змийте теплою водою.

Але пам'ятайте, що приплив крові провокується пекучими властивостями гірчиці. Тому додавайте невелику кількість гірчичного порошку, щоб не отримати опік. Також при сильному печінні або почервонінні маску рекомендується одразу ж змити.

Третя маска - маска з лимонним соком і медом. Ця маска добре зміцнює волосся, а блондинкам ще й допомагає підтримувати гарний відтінок завдяки освітлюючим властивостям лимонного соку.

Як наносити? Розтопіть столову ложку меду в мікрохвильовій печі (якщо мед рідкий, цей крок можна пропустити), додайте одну чайну ложку лимонного соку. Потім додайте цю суміш в ваш бальзам для волосся, або нанесіть на волосся окремо. Наносити потрібно на 20-30 хвилин перед миттям, адже мед потрібно буде ретельно змити.

І останній відмінний засіб для волосся, який можна легко зробити своїми руками - тонік з відвару ромашки і м'яти. Його можна налити в пляшечку з розпилювачем і просто використовувати протягом дня, щоб освіжити волосся і додати йому красивий блиск і приємний запах. Або ж можна додати в будь-який шампунь, бальзам або маску.

Як наносити? Просто залийте окропом м'яту і ромашку і дайте настоятися одну ніч. Потім додайте відвар у будь-який засіб або використовуйте окремо. Цей продукт повністю безпечний (якщо у вас немає алергії на компотенти), тому наносити можна скільки завгодно разів. Змивати відвар потрібно тільки в тому випадку, якщо ви використовуєте його з іншими засобами, які потребують змивання. Наприклад, у складі бальзаму, шампуню або маски.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити

Читайте також

Відомий стиліст розповів, які стрижки і укладки візуально омолоджують обличчя

Стиліст розповів, які прості прийоми, а також стрижки та зачіски візуально можуть зробити жінок після 50 років набагато молодшими 

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима