Лайм

Всі говорять про фарбування волосся вдома за допомогою фукорцину: що варто знати про цей метод

Чи можна пофарбувати волосся аптечним засобом

Під час карантину багато хто вирішує провести експеримент і самостійно змінити зачіску. Такі розваги не завжди закінчуються добре. Тому ми вирішили розібратися в одному з головних трендів подібних фарбувань - фарбування фукорцином, щоб ви точно знали, чим може закінчитися така затія.

Почнемо з відповідей на найактуальніші питання. Чи вийде змінити колір волосся за допомогою фукорцину? Так. Чи можна точно знати, який відтінок вийде, і чи буде це безпечно для волосся? Ні. Нижче ми докладно розповімо вам про всі нюанси подібних процедур.

Фото: avatars.mds.yandex.net

Фукорцин, як і зеленка, дуже сильно пігментований. Напевно ви помічали, що руки практично неможливо відмити, якщо забруднити їх цими засобами. Тому зафарбувати що-небудь подібною речовиною дійсно можна. Але важливо знати, що:

  • Ви не можете точно знати, яким буде колір. Яскравого і чистого ефекту можуть досягти тільки ті, у кого дуже світле волосся. Решті ж доведеться тільки вгадувати, який результат вони отримають. Також пігмент в складі аптечних засобів не призначений для фарбування, тому він може розподілитися не рівномірно і пофарбувати волосся плямами. Навіть при ретельному змішуванні з бальзамом.
  • У фукорцині, зеленці і інших дезінфікуючих засобах міститься велика кількість спирту. Навіть на самому флаконі написано - "спиртовий розчин". А спирт, як відомо, дуже сильно сушить шкіру і волосся. Тому після подібного фарбування ваші локони запросто можуть стати ламкими і тьмяними.

Фото: avatars.mds.yandex.net

  • Колір не буде триматися довго. Навіть якщо ви зможете домогтися гарного відтінку, він змиється, коли ви кілька разів ретельно промиєте волосся шампунем. І тут ми повинні відразу перейти до наступного пункту.
  • Фукорцин вимиється з волосся в повному обсязі, навіть якщо ви будете мити голову 10 разів поспіль. Так, візуально вам може здатися, що колір зник. Але якщо ви одного разу вирішите освітлити волосся або виконати будь-яку подібну процедуру в салоні, майстер може з нею не впоратися. Чому? Все просто - подібні пігменти дуже міцно забиваються всередину волоса. І, хоч зовні їх зовсім не видно, після будь-яких хімічних впливів вони можуть проявити себе не кращим чином. Наприклад, якщо ви заплануєте зробити гарний рівний блонд, він може виявитися брудно жовтим або навіть бузковим.
  • Співвідношення "ціна - якість" теж залишає бажати кращого. Так, флакон фукорцину обійдеться вам всього в 15-20 гривень. І навіть зважаючи на те, що вам знадобиться мінімум кілька таких пляшок, сума залишиться цілком доступною. Але не забувайте, що відновлення свого кольору волосся, особливо для блондинок, буде вкрай непростим і витратним. Також чималв кількість коштів може знадобитися для догляду за пошкодженими локонами.

Фото: ugc.reveliststatic.com

З огляду на все вище сказане, наші експерти не можуть рекомендувати вам використовувати на волоссі різні засоби, які не призначені для подібних процедур. Якщо вам хочеться зробити образ більш яскравим, краще придбайте спреї для волосся, які змиваються, перуку або канекалон, який можна вплести в кіски або інші зачіски. А складні кольорові фарбування довірте професіоналам, щоб точно не пошкодувати про своє рішення і не залишитися без волосся.

Фото: prettyuglylittleliar.net

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Відомий стиліст розповів, які стрижки і укладки візуально омолоджують обличчя

Стиліст розповів, які прості прийоми, а також стрижки та зачіски візуально можуть зробити жінок після 50 років набагато молодшими 

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима