Лайм

Знову приховують правду: сценарист "Чорнобиля" засудив владу РФ через катастрофу в Архангельську

Співавтор популярного серіалу HBO вказав на важливий нюанс

Американський сценарист Крейг Мейзін, співавтор серіалу "Чорнобиль", засудив уряд Російської Федерації за спроби приховати реальні масштаби катастрофи під Архангельськом, а також її наслідки. Раніше стало відомо, що серія вибухів на місцевому військовому полігоні призвела до викиду в повітря радіоактивних речовин.

На особистій сторінці в Twitter Мейзін провів паралель з ситуацією в Чорнобилі. Сценарист підкреслив: дії влади в цій ситуації говорять про те, що урок з аварією на ЧАЕС їх нічому не навчив.

"Це сталося знову. Звичайно, не в таких масштабах. Але вони знову приховують правду. 33 роки минуло після Чорнобиля, але уроки виявилися не засвоєними", - написав він, приклавши до свого посту інформацію про інцидент.

Пост сценариста отримав активний відгук його фоловерів, сотні користувачів соцмережі поділилися його зауваженням на своїх сторінках.

"Схоже, що людство не здатне вчитися на своїх помилках. Ми вчили нашу історію, але це не завадило альт-правильної ідеології відродитися", - зазначили в одному з коментарів до його посту.

Нагадаємо, серія вибухів на військовій базі під Архангельськом сталася 5 серпня в період робіт, пов'язаних з інженерно-технічним супроводом ізотопних джерел живлення. В результаті інциденту дві людини загинули, ще п'ятеро отримали поранення. В окрузі було зафіксовано підвищений рівень радіації.

  • Раніше голлівудський актор Леонардо ДіКапріо, також відомий як активний борець за природу і чистоту навколишнього середовища, висловив своє занепокоєння щодо пожеж в лісах Росії, реальні масштаби та збитки яких приховуються державою.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами