Лайм

Принц Гаррі та Меган Маркл вирішили скласти з себе королівські повноваження - про що це говорить

У новому році герцоги Сассекські мають намір почати кардинально нове життя

Онук королеви Великобританії Єлизавети II принц Гаррі та його дружина Меган Маркл оголосили про рішення скласти з себе королівські повноваження, що фактично означає відмову від статусу високопоставлених членів королівської родини та їх привілеїв.

Про це герцоги Сассекські повідомили на особистій сторінці в Instagram. За словами принца Гаррі та Меган Маркл, в новому році вони мають намір створити "нову прогресивну роль всередині інституту" монархії, при цьому будуть прагнути до фінансової незалежності та жити час від часу у Великобританії та США.

Іншими словами, пара більше не буде представляти королівську родину та її проекти на офіційних заходах, а також відмовиться від фінансування. Чи збираються принц Гаррі та Меган Маркл відмовлятися від своїх титулів - навряд чи. Та й в цілому про це поки не йдеться.

У своєму повідомленні пара також додала, що продовжить співпрацю з організаціями, патронами яких є, і, звичайно ж, повноцінно буде підтримувати королеву Єлизавету II. Разом з цим подружжя також має намір і далі займатися своїми благодійними проектами.

Подивитися цю публікацію в Instagram

"After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution . We intend to step back as 'senior' members of the Royal Family and work to become financially independent , while continuing to fully support Her Majesty The Queen . It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America , continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born , while also providing our family with the space to focus on the next chapter , including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course , as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen , The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support . "- The Duke and Duchess of Sussex For more information , please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

Публікація від The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Новина виявилася дещо несподіваною, лише за першу годину вона зібрала у соцмережі більше 600 тис. лайків та безліч коментарів, в яких до рішення герцогів поставилися по-різному. Переважно підписники висловили парі розуміння та свою підтримку.

  • Раніше розкішний ресторан відмовився прийняти принца Гаррі та Меган Маркл. У закладі були раді королівським гостям, але виконати суворі вимоги служби безпеки не змогли.
  • Читайте також на theLime, як принц Вільям спланував розкішну відпустку до дня народження Кейт Міддлтон. ЗМІ повідомляють, що королівська родина усамітниться на приватному острові в Карибському басейні.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами