Лайм

Пісенний конкурс Євробачення-2020 не відбудеться: головне

18 березня представники EBU прийняли остаточне рішення

Пісенний конкурс Євробачення-2020, запланований на 12-16 травня в Роттердамі (Нідерланди), не відбудеться. Таке рішення через епідемію коронавіруса 18 березня ухвалили представники EBU (Європейської мовної спілки).

Як зазначається на офіційній сторінці Євробачення в Твіттер, організатори вивчили всі можливі альтернативи, але прийшли до висновку, що це єдине правильне рішення в ситуації, яка склалася.

Фото: twitter.com/Eurovision

Згідно з повідомленням EBU, пісенний конкурс переноситься на наступну весну без зміни країни та міста - Євробачення 2021 відбудеться в Роттердамі.

Разом з цим організатори поки утрималися від коментарів щодо конкурсних пісень цього року. Згідно з правилами, які забороняє участь пісень, що вже були в ротації, артистам напевно доведеться готувати для конкурсу новий матеріал. На міжнародному сайті Євробачення відзначається, що відповідь організаторів на це питання буде опублікований пізніше.

Примітно, що ще на початку тижня в EBU розглядали цілих п'ять сценаріїв на випадок продовження карантину. Найбільш популярними були версії з дистанційними виступами артистів без глядацької аудиторії та трансляцією онлайн і на ТБ. Зсув конкурсу на інші дати або ж його повне скасування нібито розглядали в останню чергу.

Нагадаємо, в лютому представником України на конкурсі була обрана група Go-A, яка перемогла у фіналі Національного відбору з піснею "Соловей".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами