Лайм

Через коронавірус в Україні відбудеться перший віртуальний кінофестиваль з безкоштовними показами

Docudays UA вимушено переходить в онлайн

Міжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA перенесли в онлайн-формат через епідемію коронавірусу. Він пройде з 24 квітня по 3 травня, і всі його покази будуть безкоштовними.

"Для нас це рішення сповнене викликів та експериментів: ми будемо першим українським кінофестивалем, який відбудеться онлайн. Docudays UA-2020 став для наших глядачів і глядачок підтримкою і унікальним досвідом, цього року до нього зможе долучитися вся Україна, а всі кінопокази та онлайн-трансляції будуть безкоштовними", - йдеться на сайті фестивалю.

Фото: docudays.ua

"Рішення робити онлайн-фестиваль вже в кінці квітня було для нас непростим. Звичайно, жодна віртуальне подія не замінить фізичну. І почуття режисерів, коли фільми не потрапляють на екрани кінотеатрів, ми добре розуміємо, - коментує Вікторія Лещенко, програмна директора Docudays UA -2020. - Цей фестиваль - наш акт солідарності зі світовим культурним співтовариством і спосіб підтримати наших глядачів і глядачок під час кризи. Він дозволить перезавантажитися і зберегти зв'язок зі світом в умовах глобальної ізоляції".

Детальна програма та розклад фестивальних трансляцій з'явиться через тиждень. На сайті фестивалю глядачам будуть доступні більше 50 стрічок. Організатори пропонують усім бажаючим заплатити за перегляд будь-яку суму або зробити благодійний внесок.

  • 18 березня організатори Євробачення-2020 вирішили скасувати проведення пісенного конкурсу через епідемію коронавірусу. Він відбудеться наступної весни також в Роттердамі (Нідерланди). Незабаром після цього в EBU анонсували масштабне онлайн-шоу за участю 41-го представника країн-учасниць і конкурсантів минулих років.
  • Джамала розкрила перші подробиці своєї участі в онлайн-концертах артистів Євробачення. Співачка виступить з двома піснями вже 10 квітня.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймПодії
Теги: фестивалі

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами