Лайм

Comic Con Ukraine 2020 розпочав набір учасників осіннього фестивалю

Що варто знати бажаючим взяти участь у найбільшому фестивалі гік-культури

Міжнародна конвенція коміксів та поп-культури Comic Con Ukraine розпочала прийом заявок на участь в осінньому фестивалі. Сomic Con Ukraine 2020 цього року пройдет традиційно на Арт-заводі "Платформа" з 5 по 6 вересня.

Як зазначають організатори, на підготовку робіт, номерів, костюмів і стендів потрібно чимало часу, тому вже 1 травня відкрилися форми для бажаючих зайняти місце у Комікс-зоні та серед фанатських стендів, на Алеї художників або серед числа учасників Cosplay & Cover Dance Show. Так очікуються заявки фотографів, блогерів, гравців у зону настільних ігор. Реєстрацію на участь в Dog Cosplay Contest відкриють вже з 8 червня.

Фото: Comic Con Ukraine / Ambio

Минулого року фестиваль приймав гостей з України, Польщі, США, Великобританії, Угорщини та інших країн. Зірковими гостями заходу стали актори Денні Трехо ("Мачете") та Крістофер Ллойд ("Назад у майбутнє").

На головній сцені за право представляти Україну на міжнародному фестивалі косплея у Японії боролися понад 1000 косплеєрів, які також змагалися за призовий фонд у 100 000 грн. Свої роботи показали 130 художників з України та зарубіжжя, у зоні коміксів 14 видавництв анонсували більше 40 новинок і запустили в продаж 30 нових коміксів. Найбільший гік-маркет налічував близько 80 тематичних учасників, понад 60 заявок на Cosplay Dog Show та 50 фото-зон.

Фото: Comic Con Ukraine / Ambio

Фото: Comic Con Ukraine / Ambio

При цьому організатори впевнені, що осінній фестиваль може вмістити значно більше число відвідувачів та учасників: "Ми впевнені, що Арт-завод "Платформа" здатен вмістити більше, і ми прагнемо зібрати ще більше однодумців та зірок на нашому фестивалі".

Важливо! Заявки на участь організатори приймають до 1 липня.

А тим часом не пропускайте наше інтерв'ю з актором Денні Трехо. Зірка картин "Мачете" та "Від заходу до світанку" побував на київському фестивалі Comic Con Ukraine 2019 і охоче розповів про своє нелегке минуле та настільки захоплююче сьогодення.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами