Лайм

Продовження "Людини-павука" під загрозою: Sony і Marvel посварилися через гроші

"Людина-павук" Тома Холланда зникне з Кінематографічного всесвіту Marvel

Після того, як фільм "Людина-павук: Далеко від дому" зібрав у прокаті понад 1 мільярд доларів і став найкасовішим релізом Sony Pictures за всі часи, студія збирається припинити співпрацю зі своїм партнером Marvel Studios.

Видання The Hollywood Reporter повідомляє, що причиною розриву стали гроші: Disney (материнська компанія Marvel Studios) зажадали, щоб майбутні фільми про Людину-павука фінансувалися студіями за принципом 50/50, а значить так само розподілявся б і прибуток. Disney не зацікавлений в продовженні нинішніх умов, коли Marvel отримує 5% від валового касового доходу і всі доходи від мерчандайзингу.

Кіностудія Sony дану пропозицію відхилила. Керівник Sony Том Ротман і президент Marvel Кевін Файгі вели перемовини декілька місяців, і коли жодна зі сторін не побажала поступитися, вони розірвали партнерство і усунули Файгі від продюсування будь-яких майбутніх фільмів про Людину-павука.

Розрив Marvel і Sony також означає, що "Людина-павук" у виконанні Тома Холланда, швидше за все, повністю зникне з Кінематографічного всесвіту Marvel.

Відсутність Павука-Холланда створить величезну прогалину у вигаданому світі, особливо після того, як Тоні Старк (Роберт Дауні-молодший) і Капітан Америка (Кріс Еванс) покинули його у фільмі "Месники: Фінал". Нагадаємо, що Холланд з'являвся в п'яти фільмах Кінематографічного всесвіту Marvel (MCU), а "Далеко від дому" позиціонує Людину-павука як її головного персонажа.

Людина-павук вперше з'явився в MCU в фільмі "Капітан Америка: Громадянська війна" (2016) завдяки знаменній угоді 2015 року між Sony і Marvel. Потім ми бачимо його в надуспішних "Месниках: Війна нескінченності" і "Месниках: Фінал". Популярні персонажі MCU, такі як Тоні Старк або Нік Ф'юрі, також з'являлися в двох сольних фільмах про Людину-павука, залучивши чимало глядачів. Як будуть розвиватися фантастичні франшизи після розриву кіностудій - питання відкрите.

Sony має права на "Людину-павука" з 1999 року, епохи, коли Marvel відновлювалися після банкрутства і продавали своїх персонажів іншим кіностудіям. За минулі десятиліття Marvel повернули права на більшість героїв, але Людина-павук, безумовно, є найпопулярнішим, що не належить студії.

Sony має права на ряд персонажів, пов'язаних з Людиною-павуком. Серед них - Веном, якого Том Харді зіграв в однойменному фільмі 2018 року. Картина заробила 856 мільйонів доларів у всьому світі. Студія також затвердила Джареда Лето на роль Морбіуса, персонажа-вампіра з всесвіту Людини-павука.

19 серпня Sony оголосила, що фільм "Далеко від дому" став найуспішнішим релізом студії зі світовим доходом в 1,109 мільярда доларів; 29 серпня він повинен бути перевиданий з чотирма хвилинами додаткових зйомок. "Людина-павук: Повернення додому" (інший фільм, випущений кіностудією Marvel) заробив 880,2 мільйона доларів.

Sony Pictures обіцяє продовжити франшизу "Людина-павук" без участі Marvel Studios, покладаючи вину за припинення успішної співпраці виключно на Disney.

У коментарі для The Hollywood Reporter студія висловила "розчарування", що президент Marvel Кевін Файгі більше не зможе керувати продовженням франшизи.

"Ми розчаровані, але поважаємо рішення Disney не дозволити йому залишатися провідним продюсером нашого наступного фільму про Людину-павука, - йдеться в заяві Sony Pictures. - Файгі керує потужним кінематографічним всесвітом Marvel, і багато нових обов'язків, які поклав на нього Disney, не дозволяють йому працювати над інтелектуальною власністю, якою вони не володіють. Кевін чудовий, ми дякуємо йому за допомогу і цінуємо той шлях, по якому він допоміг нам пройти".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї