Лайм

Джордж Мартін назвав неправильним фінал "Ігри престолів": схоже, кінець книги буде іншим

Письменник також розповів, як студії змінюють історію заради рейтингів

У новому інтерв'ю журналу FastCompany американський фантаст Джордж Мартін поділився своїм ставленням до адаптації його книг і фіналу 8 сезону "Ігри престолів", який багато фанатів шоу визнали невдалим і нелогічним.

"Це може бути... травмуючим. Тому що іноді їхнє творче бачення і ваше творче бачення не збігаються, і це призводить до великої кількості конфліктів", - сказав письменник про роботу з шоураннерами і продюсерами, які екранізують літературні твори.

Мартін вважає, що закулісна бюрократія може негативно впливати на якість історії.

"Ви стикаєтеся з абсолютно сторонніми речами, наприклад, впливом студії або мережі. Їх хвилюють речі, які не мають нічого спільного з історією, але все ж пов'язані з нею: "Ну, у цього персонажа дуже високий рейтинг Q, тому давайте дамо йому ще більше дії", - розповідає автор саги "Пісня льоду й полум'я".

Рейтинг Q - це показник впізнаваності і привабливості медіапродукту для аудиторії. Але спроби творців "Гри престолів" догодити масам увінчалися невдачею: фанати були настільки обурені, що 1,7 мільйона з них підписали петицію з закликом змінити сезон і доручити написання сценарію компетентним авторам.

Сам Джордж Мартін, схоже, виступає на боці скривджених фанатів.

"Фінальні серії були... не зовсім вірними. Але інакше довелося б знімати ще п'ять сезонів", - тактовно висловився письменник, хоча раніше говорив, що обговорював з шоураннерами "Гри престолів" фінал вже у 2015 році. Таким чином можна очікувати, що кінцівка історії від Мартіна буде відрізнятися від того, що ми побачили в останньому епізоді 8 сезону шоу.

  • Раніше Кіт Герінґтон, Емілія Кларк і творці Ігри престолів відповіли на критику 8 сезону. Виконавець ролі Джона Сноу його навіть не дивився!
  • Також стало відомо, що HBO готує ще один приквел "Ігри престолів": він присвячений Дому Таргаріенов

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї