Лайм

Нова пісня "Океану Ельзи" про війну стала саундтреком фільму "Захар Беркут": відео

Святослав Вакарчук похвалив історичний бойовик, який вийде на екрани 10 жовтня

Нова пісня "Океану Ельзи" "Перевал" стала офіційним саундтреком історичного екшену "Захар Беркут", який виходить в кінотеатрах України вже 10 жовтня. Кліп на пісню включає кадри з фільму, а додаткові сцени зі Святославом Вакарчуком режисер Єгор Олесов зняв серед декорацій гірської ущелини.

"Історія Захара Беркута і відважних тухольців - це історія про одну з головних речей у світі - про мужність. Про мужність чоловіків, жінок, дітей. Про ту саму мужність, яка не раз всім нам допомагало подолати круті повороти долі і перевали. Круто, що цю історію розповіли знову, прямо зараз. Я вже бачив робочі матеріали фільму, і це правда круто", - розповів Вакарчук.

Згідно синопсису, дії фільму "Захар Беркут" розгортаються в 1241 році. Монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Але вночі кілька місцевих мисливців - брати Беркути - потайки пробираються в табір і звільняють полонених. Несамовитий від люті хан вирішує піти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Але невелика група гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити ворога.

Режисерами фільму виступили Ахтем Сеітаблаєв ("Кіборги") і Джон Вінн. В основі сценарію лежить повість Івана Франка "Захар Беркут". Головні ролі виконали Алекс МакНіколл, Роберт Патрік ("Термінатор 2"), Поппі Дрейтон, Томмі Фленаган, Андрій Ісаєнко та Олег Волощенко.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал TheLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї