Лайм

HBO буде попереджати глядачів про психічні розлади героїв своїх серіалів

Таким чином канал хоче допомогти людям відкрито заговорити про психічне здоров'я

HBO маркує серіали, персонажі яких страждають від різних психічних розладів, повідомляє Variety. Таке рішення канал прийняв в рамках ініціативи "Все в порядку", покликаної знищити стигму щодо психічних захворювань і стимулювати спілкування з питань психічного здоров'я.

Серед серіалів, які вирішено було помітити для глядачів - "Баррі", "Ейфорія", "Дівчата", "Клан Сопрано" та інші.


Кадр із серіалу "Клан Сопрано"

Також частиною ініціативи стало створення серії коротких роликів під назвою "Коментарі доктора", в яких фахівець буде коментувати відповідні сцени, присвячені психічним розладам. Співпрацювати з каналом погодився клінічний психолог Алі Матті. Кожен ролик буде тривати приблизно 2-3 хвилини, а подивитися їх можна буде на YouTube-каналах HBO і Dr. Mattu.

"Легко не помітити симптоми психічного захворювання, коли ми дивимося шоу, - сказав доктор Матті в своїй заяві. - Але ми можемо багато чому навчитися у певних сценах цих серіалів, і ми сподіваємося, що коментарі дадуть глядачам новий погляд на психічне здоров'я".

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї