Лайм

Автор El Camino розповів, як планував закінчити фільм: колеги назвали його божевільним

Винсу Гіллігану довелося змінити фінал

Режисер Вінс Гілліган, автор серіалу "Пуститися берега", планував дещо інакше закінчити свій повнометражний фільм El Camino, який розкриває подальшу долю головного героя Джессі Пінкмана. Спершу від такої ідеї фіналу його стала відмовляти дівчина, колеги по проекту взагалі сказали, що Гілліган збожеволів.

Як розповів режисер в бесіді з Entertainment Weekly, перший варіант кінцівки здавався йому куди артистичнішим та ефектнішим, ось тільки цю думку розділили не всі. El Camino вийшов на екрани 11 жовтня. Якщо ви ще знайшли часу для його перегляду, поверніться до цього тексту пізніше - далі маса спойлерів по фіналу.

Повнометражний El Camino вийшов на Netflix через 6 років після фіналу "Пуститися берега", кінцівка якого стала причиною всіляких теорій про долю Джессі Пінкмана. Все вказувало на те, що Уолтер Уайт загинув (нещодавно ми дізналися, що саме так воно і було), а ось його учневі вдалося втекти з місця великої перестрілки і полону, де його тримали ледь не весь 5 сезон. Джессі мчить в темряві за кермом чорного Chevrolet El Camino, при цьому не може стримати емоцій - він кричить, бо втік з полону, бо живий.

Полнометражка El Camino стала прямим продовженням цієї історії. У ній лінія Джессі навіть починається з того ж крику за кермом. Улюбленцю публіку вдається уникнути копів і знайти гроші. Він згадує про продавця з "магазину пилососів" на прізвисько Ед, який ховав свого часу Уолтера Уайта. У нього Джессі буквально купує собі нове життя на Алясці, яке починає під ім'ям містера Дрісколла.

Та хіба це все, що можна було вичавити з цієї історії? Ні, Вінс Гілліган вважав інакше і планував ввести у сюжет певного фатального персонажа, який ще раз кардинально змінив би життя Джессі Пінкмана.

"Я не дуже заглиблювався, але, ймовірно, це могла бути молода дівчина, яка потребувала б в допомоги, - розповів режисер. - Він [Джессі] ховається біля канадського кордону, а ця жінка працює в мотелі прибиральницею чи щось типу того. Він вирішує її врятувати, прекрасно розуміючи, що постраждає від цього, його зловлять, але він все одно це робить".

Схоже, особливо Гілліган смакував ідеєю фінальної сцени (ще не підозрюючи, що його назвуть через неї схибленим): "І останньою сценою могла бути тюремна камера, в якій для нього настала тиша і спокій вперше від самого початку фільму. І там він зможе заснути. Після втечі він не спав жодної ночі. Поліція розшукувала його, він часто ризикував, він занадто заряджений адреналіном. І в решті решт, він знаходиться в тюремній камері, і за іронією долі може заснути, як дитина. І я подумав: "Вау, це було б круто".

Своєю ідеєю Гілліган поділився з коханою, але його чекала зовсім інша реакція: "Вона сказала:" Ти в своєму розумі? Ви не можете в кінці закрити його у в'язниці. Ви повинні дозволити йому піти. Підніметься такий шум... "Я відповів: "Ні, ти не розумієш. Це мистецтво". Потім сказав їй: "Без образ, але ти не письменник. Я поважаю тебе, я люблю тебе. Але ти не не письменник".

На наступний день Гілліган пішов до офісу, де поділився ідеєю з Пітером Гулдом та іншими співавторами серіалу "Краще телефонуйте Солу". Там він точно сподівався зустріти підтримку: "Всі вони мовчки дивилися на мене. Сказали: "Ти божевільний?" В кінці він має втікти", - посміявся режисер. - Як то кажуть, якщо достатньо людей скажуть, що ви п'яні, вам варто присісти. Отже я обійшовся без цієї ідеї".

  • Зірка серіалу "Як я зустрів вашу маму" зіграє в новій "Матриці" Лани Вачовскі. Його роль поки тримається в секреті.
  • Раніше шанувальників Джона Уіка порадували новиною про майбутній спін-офф "Балерина" . Фільм, присвячений жінці-кілеру, спродюсує сам Кіану Рівз.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї