Лайм

Фанати обурюються: Джулії Робертс запропонували зіграти чорношкіру активістку

Керівник студії припустив, що "ніхто не помітить різниці"

Сценарист біографічного фільму про чорношкіру активістку Гаррієт Табмен, яка в XIX столітті боролася проти рабства в США, в інтерв'ю розповів, що роль героїні хотіли віддати Джулії Робертс. Про це повідомляє видання Page Six.

"Один з керівників студії на зустрічі сказав: "Цей сценарій фантастичний. Давайте запросимо Джулію Робертс зіграти Гаррієт Табмен", - сказав Грегорі Аллен Ховард, який почав працювати над фільмом в 1994 році. - Коли хтось вказав, що Робертс не може бути Гаррієт, керівник відповів: "Це було так давно. Ніхто не помітить різницю".

Говард зізнався, що більше 25 років йому не вдавалося створити історичну драму про колишню рабиню, що стала борцем за свободу, але клімат в Голлівуді змінився.

"Коли фільм "12 років рабства" став хітом і заробив пару сотень мільйонів доларів по всьому світу, я сказав своєму агенту: "Ви не можете говорити, що подібні історії зараз не принесуть грошей", - пояснив він. - А потім "Чорна пантера" дійсно вибила двері".

Роль Табмен у фільмі 2019 року зіграла Синтія Еріво ("Вдови", "Нічого хорошого в готелі Ель-Рояль"), проте новина про кастинг Джулії Робертс викликала хвилю гніву і глузувань в соціальних мережах.

"У світлі новин про те, що Джулію Робертс розглядали на роль Харрієт Табмен, я хотів би запропонувати [чорношкірій актрисі] Леслі Джонс зіграти королеву Єлизавету II в прийдешньому біографічному фільмі, - пишуть користувачі Twitter. - Джулія Робертс хороша, але не для ролі кольорової жінки".

"Чому виконавчий директор студії не названий? Джулія Робертс не зробила нічого, щоб отримати такого роду негативну увагу. Майте здоровий глузд і порядність; ми знаємо, наскільки ірраціональними можуть бути люди в соціальних мережах. Тепер над Джулією будуть знущатися в соцмережах тільки за те, що якийсь, ймовірно, білий чоловік назвав її ім'я", - пишуть в Facebook.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї