Лайм

Брехня і розпалювання ненависті: відомий комік виступив з серйозним звинуваченням проти Facebook

Зірка фільму "Борат" довів, що може бути дуже серйозним

Комедійний актор Саша Барон Коен, відомий за ролями Бората, Алі Джі і диктатора Аладіна, виступив з несподівано серйозною і різкою заявою з приводу брехливої реклами, расизму та розпалювання ненависті в Facebook. Про це він написав колонку для видання Washington Post.

48-річний комік вважає, що якби соцмережа існувала за часів Адольфа Гітлера, він би легко зміг використовувати її для поширення антисемітських ідей.

"Якщо ви заплатите Facebook, він буде показувати будь-яку політичну рекламу, яку побажаєте, навіть якщо це брехня, - написав Коен. - Він навіть допоможе вам націлити цю брехню на користувачів для максимального ефекту. Відповідно до цієї збоченої логіки, якби Facebook з'явився в 1930-х роках, він дозволив би Адольфу Гітлеру опублікувати 30-секундну рекламу свого "рішення єврейської проблеми"".

Актор заявив, що Facebook зобов'язаний перевіряти політичні оголошення перед їх показом, і якщо реклама неправдива, не публікувати її.

Раніше Коен звертався до Антидифамаційної ліги з промовою, в якій сказав, що демократія відступає, а самодержавство і брехня процвітають завдяки Facebook, YouTube, Google і Twitter.

"Зростають злочини на грунті ненависті, а також напади на релігійні та етнічні меншини, - зазначив Коен. - Всій цій ненависті і насильству сприяє жменька інтернет-компаній, які становлять найбільшу пропагандистську машину в історії".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї