Лайм

Коронавірус в Китаї: соцмережі обговорюють фільм, сюжет якого дуже схожий на спалах небезпечної хвороби

Кожному, хто дивився трилер "Зараження" (2011), історія з коронавірусів здається лякаюче знайомою

Спалах смертельного коронавірусу в Китаї має страшну схожість із сюжетом фільму "Зараження" з Меттом Деймоном і Гвінет Пелтроу в головних ролях. Про це в Twitter масово пишуть як прості користувачі, так і новинні ресурси.

"Протягом багатьох років я говорив, що "Зараження" є одним з найстрашніших фільмів, коли-небудь знятих. І ось ми тут", - пише актор серіалу "Вовченя" Стівен Шон Форд.

"Шанувальники фільму 2011 року "Зараження" вказують на моторошну схожість між смертоносним спалахом коронавіруса, який вбив 25 осіб, і фільмом з Меттом Деймоном, який НЕ закінчується добре. У фільмі показаний вірус, який поширився від кажана в Китаї - як це, ймовірно, зробив і коронавірус", - підливає масла у вогонь актор Дейв Вескіо.

Джуд Лоу у фільмі "Зараження"

"Відео з Китаю викликають занепокоєння. Можливо, я дивився "Зараження" занадто багато разів, але не схоже, що це скоро візьмуть під контроль, чи не так? Ваші думки про коронавірус?" - запитує режисер фільмів жахів Роббі Старбак.

"Сьогодні передивлюся фільм "Зараження". Просто так, без особливої причини", - жартує кінокритик Скотт Вамплер.

У трилері Стівена Содерберга ВООЗ і Центр по контролю і профілактиці захворювань США борються зі швидко поширюваним загадковим вірусом, який знищує десятки мільйонів людей по всьому світу. Його смертність перевищує 20%, він швидко мутує, заважаючи вченим отримати ефективну вакцину. Джерелом інфекції виявляється кажан, який заразив свиняче м'ясо в Гонконзі.

Коронавірус, що викликає грипоподібні симптоми, вперше з'явився в китайському місті Ухань. Ймовірним його джерелом можуть бути змії, які продавалися на місцевому рибному ринку. За останніми даними, коронавірус вже призвів до смерті понад 20 заражених, всі вони з Китаю. Китайський уряд закрив Ухань на карантин, і 12 млн його жителів зараз не можуть покинути місто на автобусах, поїздах і літаках.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї