Лайм

Cardi B, 50 Cent та інші зажадали зупинити поліцейське насильство - в США знову почалися акції протесту

Знаменитості не приховують свого ставлення до подій в країні

Америка опинилася знову охоплена масовими протестами після розстрілу в містечку Кеноша 29-річного афроамериканця Джейкоба Блейка. Поліцейських також засуджують багато зірок - співачка Cardi B, репер 50 Cent, баскетболіст Леброн Джеймс та інші.

Знаменитості не приховують свого ставлення до подій в країні і не соромляться демонструвати власну позицію багатомільйонній аудиторії. На своїх сторінках в соцмережах вони висловлюють свій гнів і вимагають припинити поліцейське насильство над афроамериканцями.

Cardi B опублікувала в Instagram відео шокуючого інциденту і написала: "Я не можу в це повірити! Що тепер буде виправданням? Їм просто наплювати! Щось має статися".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Cardi B (@iamcardib)

"Якби це не було замахом на вбивство, я поняття не маю, що відбувається", -написав репер 50 Cent.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від 50 Cent (@ 50cent)

"І ви дивуєтеся, чому ми говоримо про поліцію те, що говоримо. Хто-небудь, будь ласка, скажіть мені, що це таке?! Це точно ще один темношкірий чоловік. Ця нісенітниця така неправильна і така сумна. Шкода потерпілого, його сім'ю і наших людей. Ми хочемо справедливості", - написав Леброн Джеймс на своїй сторінці в Twitter.

Не приховувала обурення і співачка Демі Ловато. "Як це до сих пір відбувається?", - написала вона.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Demi Lovato (@ddlovato)

Новий інцидент стався 23 серпня в штаті Вісконсін (США). Поліцейські кілька разів вистрілили в спину афроамериканцю Джейкобу Блейку, коли він сідав у машину, де знаходилися троє його дітей. Наразі потерпілий знаходиться в лікарні у важкому стані. Подія спровокувала хвилю протестів проти расизму і поліцейського насильства.

  • Раніше в США пройшли масові протести після смерті афроамериканця Джорджа Флойда. Чоловіка затримали в Міннеаполісі за підозрою у використанні фальшивої купюри в $20. Після затримання один з поліцейських більше семи хвилин утримував Флойда на асфальті, придавивши його шию коліном. При цьому затриманий не чинив опору і неодноразово повторював, що не може дихати. Під коліном поліцейського Флойд знепритомнів, а вже незабаром лікарі констатували смерть.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували