Лайм

Віктору було б соромно за сина: режисер фільму "Цой" відповів на претензії родичів музиканта

Олексій Учитель здивований листом Олександра Цоя президенту РФ

Режисер Олексій Учитель відреагував на критику на адресу його нового фільму "Цой" з боку родичів музиканта Віктора Цоя. Зокрема, Учителя здивував той факт, що син лідера "Кино", Олександр Цой, звернувся до президента РФ з проханням перешкодити прем'єрі.

Як пише ТАСС, така реакція Олександра викликала у режисера здивування. "Відправляти скарги на такому рівні з приводу фільму, який ніхто не бачив, та ще й підписуватися ім'ям якогось представника, а не своїм власним - це неповага до президента, - зазначив Учитель. - Думаю, що Віктору Цою було б соромно за такі дії свого сина".

Олексій Учитель Фото: Facebook / Олексій Учитель

Режисер також нагадав про існування спеціалізованих органів, які раніше вже вивчили його фільм, після чого видали прокатне посвідчення, так як він не порушує жодних пунктів закону. "Картина пройшла всі пітчинги та комісії Міністерства культури та Фонду кіно, в її створенні брали участь відомі художники, оператори, артисти - люди, які дуже дбайливо ставляться до пам'яті Віктора Цоя", - додав він.

До того ж, підкреслив Учитель, він і сам був особисто знайомий з лідером "Кино", знімав його, а тому має повне право говорити про життя та біографію музиканта.

У свою чергу, син Віктора Цоя назвав ще не фільм "вульгарним видовищем", яке ганьбить ім'я його батька. У великому листі до Володимира Путіна представник Олександра висловив надію, що гарант втрутиться в ситуацію і завадить прем'єрі.

Нагадаємо, картина Олексія Учителя розповість глядачеві історію, яка нібито відбулася в серпні 1990 року вже після смерті Віктора Цоя. Самого музиканта у фільмі не буде, а центральним його персонажем стане водій "Ікаруса", який зіткнувся з автомобілем Цоя під Юрмалою. Павло Шелест везе труну з тілом музиканта з Риги до Ленінграда на похорон, але дорога виявляється вкрай непростою. Прем'єра драми очікується вже 3 вересня.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі