Лайм

Готуємо вдома ніжний горіховий пиріг за годину: рецепт і поради

Побалуйте свою родину смачною випічкою

Осінь - час затишних вечорів з сім'єю, коли за столом збираються і діти, і дорослі, заварюють ароматний чай і, звичайно ж, ласують домашнім печивом або пирогом.

Чим же урізноманітнити це чаювання? Природно, новим десертом, тим більше, восени дозрівають горіхи, які додадуть пирогу більш насичений смак.

Інгредієнти: масло вершкове (100 г), яйце куряче (2 шт.), борошно пшеничне (120 г), молоко коров'яче (125 мл), цукор (150 г), розпушувач (5 г), волоський горіх (100 г).

Крок 1: Очистіть горіхи від шкаралупи і прожилок, подрібніть ножем.

Фото: pixabay.com

Крок 2: Візьміть блендер або міксер і збийте яйця з цукром. Масло слід розтопити - зробити це можна за допомогою мікрохвильової печі. Додайте розтоплене масло в яєчну суміш.

Крок 3: Підготуйте борошно, змішайте його з розпушувачем.

Порада: борошно з розпушувачем слід обов'язково просіяти через сито, це можна зробити навіть кілька разів. Таким чином ми насичуємо борошно киснем, роблячи його більш повітряним, що найкращим чином позначається на якості випічки.

Фото: pixabay.com

Крок 4: Подрібнені горіхи висипте в борошно, а потім по черзі додавайте в яєчну суміш разом з молоком.

Порада: урізноманітнити цей рецепт можна за допомогою додавання маку, родзинок, кураги або чорносливу в тісто.

Крок 5: Розігрійте духовку до 180°С. Форму для випічки змастіть вершковим маслом.

Крок 6: Тісто вилийте в форму. Випікати приблизно 30-40 хвилин, але враховуйте особливості своєї духовки.

Порада: щоб дізнатися, чи готовий пиріг, візьміть зубочистку і проткніть його. Якщо зубочистка волога - значить, пиріг ще не пропікся, а якщо суха - страва готова.

Крок 7: Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою і прикрасити горіхами або чимось іншим на ваш смак.

Смачного!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також