RU  UA

Дізнатися

Готуємо вдома вітамінне варення з айви з корицею: рецепт і поради

Побалуйте себе смачними ласощами

З приходом осені все частіше хочеться побалувати себе чашкою ароматного чаю або гарячого шоколаду з чимось солоденьким - пирогом, печивом або тортиком. Але якщо ви боїтеся, що таке захоплення призведе до зайвих кілограмів, пропонуємо вам альтернативу - спробуйте зробити варення з айви, яке буде не тільки смачним, але й корисним.

Зазначимо, що айва містить безліч цілющих речовин. В її складі є глюкоза, фруктоза, яблучна та лимонна кислота, пектини, солі заліза, калію, фосфору та кальцію. Крім того, плоди цієї рослини багаті вітамінами А, В, С, Е та РР. А рецепт приготування варення з айви доступний і дуже простий - на нього вам знадобиться не більше години.

Інгредієнти: айва (300 г), лимонний сік (15 мл), кориця мелена (¼ ч. л.), цукор-пісок (100 г).

Порада: Для приготування цього виду варення варто вибирати великі стиглі плоди.

Фото: pixabay.com


Приготування

Крок 1: Беремо айву, ретельно промиваємо її під холодною проточною водою від волосистого покриву, пилу, бруду. Викладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайву вологу.

Крок 2: Вирізаємо серцевину айви з кісточками, розрізаємо плід на 4 частини, а потім на шматочки товщиною до 5 мм.

Крок 3: Висипаємо нарізану айву в каструлю, заливаємо її чистою водою - вона повинна покрити фрукт приблизно на 1-1,5 см.

Крок 4: Ставимо каструлю на плиту і чекаємо, поки вона закипить. Після того, як вода закипіла, зменшуємо вогонь і варимо 20-25 хвилин, поки айва не стане м'якою.

Крок 5: Додаємо до айви лимонний сік, цукор і мелену корицю. Варимо ще приблизно 20-25 хвилин на слабкому вогні.

Порада: Якщо у вас немає меленої кориці, можна перемолоти її паличку за допомогою кавомолки.

Фото: pixabay.com

Крок 6: Миємо і стерилізуємо банки над паром або в мікрохвильовці, якщо ваше варення буде зберігатися недовго - банки можна просто обдати окропом і розлити туди остигле варення.

Порада: Замість миючого засобу для посуду можна використовувати звичайну харчову соду.

Крок 6: Якщо ж ви хочете закрити варення на зиму - його слід переливати в гарячому вигляді в добре простерилізовані банки. Потім закрити їх за допомогою ключа для консервації, перевернути догори дном і остудити під шерстяною ковдрою - на це піде кілька діб. А потім вже заховати в холодне приміщення - там варення може зберігатися до 1,5 років.

Порада: У це варення можна додати мелену ваніль на кінчику ножа або гвоздику і навіть волоські горіхи.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Кто такая Розали Номбре,которая стала прототипом цифрового представительства МИД Украины Виктории ИИ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Российская блогерша и бывшая ведущая "Орла и Решки" Настя Ивлеева съездила в оккупированный Мариуполь - циничный поступок экс-коллеги прокомментировал Андрей Бедняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Когда начинается "Евровидение-2024" и в каком полуфинале выступят представительницы Украины alyona alyona и Jerry Heil