Лайм

Помер актор Шон Коннері - він був кращим Джеймсом Бондом всіх часів

Актор помер після тривалої хвороби

У віці 90 років помер британський актор Шон Коннері, який в першу чергу прославився роллю Джеймса Бонда. Він був першим, хто зіграв агента 007 і залишився для публіки найулюбленішим.

Про смерть актора повідомило видання BBC News з посиланням на його сім'ю. Відомо, що смерть наступила уві сні, коли він перебував на Багамах. Причину смерті Коннера родичі не уточнили, лише зазначили, що перед смертю він довго хворів.

Шон Коннері в ролі Джеймса Бонда Фото: Wikipedia

За свою кар'єру Коннері зіграв у десятках фільмів та телесеріалів. Був лауреатом премій "Оскар", "Золотий глобус" і BAFTA. Світову славу йому принесла роль агента 007. Актор п'ять разів грав Бонда в офіційній серії фільмів - "Доктор Ноу" (1962), "З Росії з любов'ю" (1963), "Голдфінгер" (1964), "Кульова блискавка" (1965) і "Живеш тільки двічі" (1967). У 1983 році актор погодився зіграти персонажа ще раз в неофіційній екранізації Яна Флемінга "Ніколи не говори ніколи".

У серпні цього року фанати нагородили Шона Коннері почесним званням "Кращий Джеймс Бонд всіх часів".

  • Онор Блекман, найбільш відома роллю Пусси Галор у фільмі "Голдфінгер" про Джеймса Бонда, померла у віці 94 років. Сім'я актриси заявила, що смерть її не пов'язана з епідемією коронавірусу.
  • Королівський монетний двір Великобританії випустив нову серію монет, присвячених Джеймсу Бонду. Колекційні злитки виконані із золота, срібла і сплаву недорогоцінних металів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Одружився і став татом у 19: як живе Роман Сасанчин після перемоги в "Голосі країни"

Де зараз Роман Сасанчин - 22-річний український співак, який виграв шоу "Голос. Діти" та "Голос країни"

Річ саме в ефективності: лідер гурту "Скай" Олег Собчук озвучив своє ставлення до мобілізації

Олег Собчук висловився про мобілізацію - лідер гурту Скай заявив, що в тилу від нього буде набагато більше користі, ніж на фронті

В мережі показали свіже фото 88-річного Алена Делона, який нещодавно отримав орден від Зеленського

Анушка Делон показала свіже фото свого зіркового батька - як виглядає 88-річний Ален Делон, якого помістили під посилену опіку