Кожна господиня намагається радувати свою родину оригінальними стравами. Якщо ви вже спробували зробити вдома ніжний горіховий пиріг або оксамитовий медовик, радимо звернути увагу на класичний німецький десерт - яблука "в піжамі". theLime розповість, як його приготувати, і чим він відрізняється від звичних печених яблук.

Свою назву десерт отримав тому, що яблука загортають в листкове тісто, ніби "в піжаму". Якщо у нас традиційно запікають яблука без начинки, то в цьому рецепті якраз навпаки.

Інгредієнти: яблуко (4 шт.), сік половини лимона, листкове тісто (250 г), яйце (1 шт.).

Для начинки: мелений горіх (70 г), цедра і сік лимона, цукор (2 ст. л.), вершки (4 ст. л.), темні родзинки (1 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування

Крок 1: Яблука промити, висушити, очистити від шкірки, вирізати серцевину.

Крок 2: Змішати всі інгредієнти для начинки і наповнити цією сумішшю яблука.

Крок 3: Взяти лист листкового тіста, розкачати його в квадрат - до 1-2 мм завтовшки. Розрізати на чотири квадратика (приблизно 15 × 15 см кожен).

Крок 4: Яблука викласти на квадратики тіста.

Крок 5: Змастити краї тіста водою і загорнути яблука: куточки тіста покласти один за інший на яблуко і щільно притиснути. Тісто має щільно обхопити яблуко з боків, а крильця - залишитися стирчати.

Крок 6: Вирізати з тіста 4 кола діаметром приблизно 3 см, змастити водою, помістити на "верхівку яблука" - в точку запечатування - і обережно притиснути.

Крок 7: Зверху яблука "в піжамі" слід змастити збитим яйцем.

Крок 8: Розігріти духовку і випікати 25-30 хвилин при температурі 250°С.

Смачного!

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.