Лайм

Як приготувати яблука "в піжамі", і чим німецький рецепт відрізняється від звичних нам печених яблук

Оригінальний десерт для сімейного чаювання

Кожна господиня намагається радувати свою родину оригінальними стравами. Якщо ви вже спробували зробити вдома ніжний горіховий пиріг або оксамитовий медовик, радимо звернути увагу на класичний німецький десерт - яблука "в піжамі". theLime розповість, як його приготувати, і чим він відрізняється від звичних печених яблук.

Свою назву десерт отримав тому, що яблука загортають в листкове тісто, ніби "в піжаму". Якщо у нас традиційно запікають яблука без начинки, то в цьому рецепті якраз навпаки.

Інгредієнти: яблуко (4 шт.), сік половини лимона, листкове тісто (250 г), яйце (1 шт.).

Для начинки: мелений горіх (70 г), цедра і сік лимона, цукор (2 ст. л.), вершки (4 ст. л.), темні родзинки (1 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування

Крок 1: Яблука промити, висушити, очистити від шкірки, вирізати серцевину.

Крок 2: Змішати всі інгредієнти для начинки і наповнити цією сумішшю яблука.

Крок 3: Взяти лист листкового тіста, розкачати його в квадрат - до 1-2 мм завтовшки. Розрізати на чотири квадратика (приблизно 15 × 15 см кожен).

Крок 4: Яблука викласти на квадратики тіста.

Крок 5: Змастити краї тіста водою і загорнути яблука: куточки тіста покласти один за інший на яблуко і щільно притиснути. Тісто має щільно обхопити яблуко з боків, а крильця - залишитися стирчати.

Крок 6: Вирізати з тіста 4 кола діаметром приблизно 3 см, змастити водою, помістити на "верхівку яблука" - в точку запечатування - і обережно притиснути.

Крок 7: Зверху яблука "в піжамі" слід змастити збитим яйцем.

Крок 8: Розігріти духовку і випікати 25-30 хвилин при температурі 250°С.

Смачного!

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також