Кожна господиня намагається радувати свою родину оригінальними стравами. Якщо ви вже спробували зробити вдома ніжний горіховий пиріг або оксамитовий медовик, радимо звернути увагу на класичний німецький десерт - яблука "в піжамі". theLime розповість, як його приготувати, і чим він відрізняється від звичних печених яблук.
Свою назву десерт отримав тому, що яблука загортають в листкове тісто, ніби "в піжаму". Якщо у нас традиційно запікають яблука без начинки, то в цьому рецепті якраз навпаки.
Інгредієнти: яблуко (4 шт.), сік половини лимона, листкове тісто (250 г), яйце (1 шт.).
Для начинки: мелений горіх (70 г), цедра і сік лимона, цукор (2 ст. л.), вершки (4 ст. л.), темні родзинки (1 ст. л.).
Приготування
Крок 1: Яблука промити, висушити, очистити від шкірки, вирізати серцевину.
Крок 2: Змішати всі інгредієнти для начинки і наповнити цією сумішшю яблука.
Крок 3: Взяти лист листкового тіста, розкачати його в квадрат - до 1-2 мм завтовшки. Розрізати на чотири квадратика (приблизно 15 × 15 см кожен).
Крок 4: Яблука викласти на квадратики тіста.
Крок 5: Змастити краї тіста водою і загорнути яблука: куточки тіста покласти один за інший на яблуко і щільно притиснути. Тісто має щільно обхопити яблуко з боків, а крильця - залишитися стирчати.
Крок 6: Вирізати з тіста 4 кола діаметром приблизно 3 см, змастити водою, помістити на "верхівку яблука" - в точку запечатування - і обережно притиснути.
Крок 7: Зверху яблука "в піжамі" слід змастити збитим яйцем.
Крок 8: Розігріти духовку і випікати 25-30 хвилин при температурі 250°С.
Смачного!
- Раніше ми розповіли про те, що жінка скучила на карантині та стала пекти незвичні пироги.
- Читайте також на theLime універсальний рецепт торта Наполеон.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.