Лайм

У Львові Романа Віктюка провели в останню путь оплесками: відео

Артиста поховали на Личаківському кладовищі, поруч з батьками

Вдень 23 листопада у Львові попрощалися з народним артистом України та Росії Романом Віктюком. Після церемонії прощання, яка пройшла в його першому театрі юного глядача, режисера провели в останню путь оплесками та поховали на Личаківському кладовищі, поруч з батьками.

Відео прощання з артистом публікують в YouTube "Варіанти Львів" та Varta1.

Вранці церемонія прощання з Романом Віктюком почалася біля будинку його рідних. Пізніше перейшла до місцевого ТЮГу - в ньому Віктюк починав свою кар'єру як актор і режисер. Попрощатися з артистом прийшли колеги, приятелі та прихильники його творчості.

Церемонія прощання з Романом Віктюком у Львові Фото: zaxid.net

Вдень церемонія рушила до місцевої Церкви святого Андрія. Після відспівування - на Личаківський цвинтар, де спочивають батьки артиста.

Декількома днями раніше оплесками артиста провели і в Москві, де в 90-х він відкрив іменний Театр Романа Віктюка.

  • Роман Віктюк народився у Львові, де з часом працював актором і режисером в місцевому Театрі юного глядача. Пізніше ставив спектаклі в Твері, Вільнюсі, Одесі, Таллінні, Києві, Ризі, Ленінграді та Москві. За роки кар'єри режисер поставив понад 200 театральних вистав. Артист помер 17 листопада, незабаром після госпіталізації з Covid-19.
  • Наступного дня після смерті Віктюка його подруга та перше кохання, актриса Валентина Тализіна, розповіла про пристрасть режисера до стильного одягу, квартирі з видом на Кремль, яка раніше належала нащадкам Сталіна, та хворобу, яка виявилася сильнішою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків