RU  UA

Дізнатися

У Львові Романа Віктюка провели в останню путь оплесками: відео

Артиста поховали на Личаківському кладовищі, поруч з батьками

Вдень 23 листопада у Львові попрощалися з народним артистом України та Росії Романом Віктюком. Після церемонії прощання, яка пройшла в його першому театрі юного глядача, режисера провели в останню путь оплесками та поховали на Личаківському кладовищі, поруч з батьками.

Відео прощання з артистом публікують в YouTube "Варіанти Львів" та Varta1.

Вранці церемонія прощання з Романом Віктюком почалася біля будинку його рідних. Пізніше перейшла до місцевого ТЮГу - в ньому Віктюк починав свою кар'єру як актор і режисер. Попрощатися з артистом прийшли колеги, приятелі та прихильники його творчості.

Церемонія прощання з Романом Віктюком у Львові Фото: zaxid.net

Вдень церемонія рушила до місцевої Церкви святого Андрія. Після відспівування - на Личаківський цвинтар, де спочивають батьки артиста.

Декількома днями раніше оплесками артиста провели і в Москві, де в 90-х він відкрив іменний Театр Романа Віктюка.

  • Роман Віктюк народився у Львові, де з часом працював актором і режисером в місцевому Театрі юного глядача. Пізніше ставив спектаклі в Твері, Вільнюсі, Одесі, Таллінні, Києві, Ризі, Ленінграді та Москві. За роки кар'єри режисер поставив понад 200 театральних вистав. Артист помер 17 листопада, незабаром після госпіталізації з Covid-19.
  • Наступного дня після смерті Віктюка його подруга та перше кохання, актриса Валентина Тализіна, розповіла про пристрасть режисера до стильного одягу, квартирі з видом на Кремль, яка раніше належала нащадкам Сталіна, та хворобу, яка виявилася сильнішою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

В Мальме состоялся финал Евровидения 2024 – какими были лучшие выступления артистов – кто попал в топ-7 - видео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona и Jerry Heil заняли 3 место на Евровидении 2024 года по результатам судейского и зрительского голосования - таблица

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер из Швейцарии выиграл Евровидение 2024 - что известно о жизни и карьере музыканта, позиционирующего себя как небинарную личность