Лайм

Печемо вдома ароматні кекси з родзинками: простий і корисний рецепт до вихідних

Чим урізноманітнити домашнє чаювання

Взимку як ніколи хочеться відчувати вдома затишок і комфорт. У багатьох ці поняття асоціюються з ароматною домашньою випічкою і сімейними чаюваннями. theLime вирішив розповісти вам простий рецепт кексів із родзинками, які ви з легкістю зможете повторити у себе вдома.

Зазначимо, що цей вид випічки люблять практично всі - і дорослі, і діти. Перевага кексів в тому, що вони довго не черствіють при тривалому зберіганні.

Для випічки ви можете обрати довгу форму з високими бортиками, маленькі порційні силіконові форми, формочки з фольги або ж одноразові паперові вкладиші.

Інгредієнти: масло вершкове (130 г), цукор (3/4 склянки), борошно (1 склянка), яйця (3 шт.), сіль, коньяк (1 ст. л. - за бажанням), розпушувач для тіста (1 ч. л.), родзинки, цукрова пудра - для подачі.

Фото: pixabay.com

Приготування

Крок 1: Вершкове масло потрібно розтопити до напіврідкого стану - наприклад, в мікрохвильовій печі.

Крок 2: До розтопленого масла додати цукор, збити вінчиком, щоб цукор повністю розчинився.

Крок 3: Потім додати яйця, сіль, коньяк (не обов'язково), продовжуючи збивати.

Крок 4: Взяти борошно, просіяти його через сито, додати розпушувач. Таким чином ми насичуємо борошно киснем, роблячи його більш повітряним, що найкращим чином позначається на якості випічки. Додати просіяне борошно в яєчну масу.

Крок 5: Промити родзинки, обдати їх окропом, злити воду, висушити на паперових рушниках. Обмокнути в борошні, щоб вони потім рівномірно розподілилися в тісті.

Фото: pixabay.com

Крок 6: Додати родзинки в тісто, все добре перемішати.

Крок 7: Змастити форму (чи формочки) вершковим маслом.

Крок 8: Розігріти духовку до 190°С. Поставити форму в розігріту духовку і випікати приблизно 45-60 хвилин.

Крок 9: Дістати з духовки, дати кексу трохи охолонути, можна посипати зверху цукровою пудрою.

Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також