Взимку як ніколи хочеться відчувати вдома затишок і комфорт. У багатьох ці поняття асоціюються з ароматною домашньою випічкою і сімейними чаюваннями. theLime вирішив розповісти вам простий рецепт кексів із родзинками, які ви з легкістю зможете повторити у себе вдома.
Зазначимо, що цей вид випічки люблять практично всі - і дорослі, і діти. Перевага кексів в тому, що вони довго не черствіють при тривалому зберіганні.
Для випічки ви можете обрати довгу форму з високими бортиками, маленькі порційні силіконові форми, формочки з фольги або ж одноразові паперові вкладиші.
Інгредієнти: масло вершкове (130 г), цукор (3/4 склянки), борошно (1 склянка), яйця (3 шт.), сіль, коньяк (1 ст. л. - за бажанням), розпушувач для тіста (1 ч. л.), родзинки, цукрова пудра - для подачі.
Приготування
Крок 1: Вершкове масло потрібно розтопити до напіврідкого стану - наприклад, в мікрохвильовій печі.
Крок 2: До розтопленого масла додати цукор, збити вінчиком, щоб цукор повністю розчинився.
Крок 3: Потім додати яйця, сіль, коньяк (не обов'язково), продовжуючи збивати.
Крок 4: Взяти борошно, просіяти його через сито, додати розпушувач. Таким чином ми насичуємо борошно киснем, роблячи його більш повітряним, що найкращим чином позначається на якості випічки. Додати просіяне борошно в яєчну масу.
Крок 5: Промити родзинки, обдати їх окропом, злити воду, висушити на паперових рушниках. Обмокнути в борошні, щоб вони потім рівномірно розподілилися в тісті.
Крок 6: Додати родзинки в тісто, все добре перемішати.
Крок 7: Змастити форму (чи формочки) вершковим маслом.
Крок 8: Розігріти духовку до 190°С. Поставити форму в розігріту духовку і випікати приблизно 45-60 хвилин.
Крок 9: Дістати з духовки, дати кексу трохи охолонути, можна посипати зверху цукровою пудрою.
- Раніше ми розповіли про те, як спекти запашний яблучний пиріг за годину.
- Читайте також на theLime рецепт домашнього печива на сирі.
Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.