Лайм

Актору Джо Пеші - 78: як за ці роки змінився злодій-буркотун із "Сам удома"

Як склалося життя американського актора

9 лютого свій 78-й день народження святкує американський актор, комік і співак Джо Пеші, якого так полюбили глядачі за роль роль злодія у різдвяній комедії "Сам удома". theLime вирішив згадати найбільш пам'ятні моменти в житті та кар'єрі актора і розповісти, чим він живе сьогодні.

Майбутній артист народився в 1943 році в Ньюарку, штат Нью-Джерсі, в родині перукаря Мері та водія Анджело, які були вихідцями з Італії.

Джо Пеші в молодості Фото: Instagram / Joe Pesci

Хлопчик з дитинства виявляв акторські здібності, а у п'ять років вперше зіграв у театрі.

При цьому першу суттєву роль в кіно Пеші зіграв лише в 33 роки - в низькобюджетному кримінальному фільмі "Колекціонер смертей". Після цієї картини його помітив Мартін Скорсезе, який запросив Джо на одну з головних ролей в своєму новому фільмі.

Джо Пеші Фото: Instagram / Joe Pesci

У 1980 році вийшов фільм Скорсезе "Скажений бик" за мотивами мемуарів відомого американського боксера італійського походження, чемпіона світу серед професіоналів Джейка Ламотти. Джо Пеші зіграв в цій картині роль брата боксера Джоуї ЛаМотту, за яку отримав премію BAFTA в категорії "Кращий новачок".

У 1990 році Пеші прославився на весь світ, зігравши гангстера Томмі ДеВіто у фільмі Мартіна Скорсезе "Славні хлопці". За цю роль актор отримав свій перший "Оскар".

Джо Пеші Фото: Instagram / Joe Pesci

У тому ж році на екрани вийшла різдвяна комедія "Сам удома", в якій Джо Пеші блискуче зіграв роль грабіжника Гаррі Лайма. Цю роль, до того як її отримав Пеші, була запропонована Роберту Де Ніро та Джону Ловітцу, але обидва відмовилися. До слова, Джо Пеші сам створив весь образ Гаррі, аж до обрізаних рукавичок, ходи та кумедного бурчання.

Джо Пеші з колегами по комедії "Один вдома" Фото: Instagram / Joe Pesci

Згодом Пеші з'являвся в таких відомих фільмах, як "Сам удома 2: Загублений у Нью-Йорку", "Джон Ф. Кеннеді. Постріли в Далласі", "Смертельна зброя 2", "Смертельна зброя 3", "Смертельна зброя 4", "Мій кузен Вінні", "Бронкська історія" та "Казино".

Джо Пеші Фото: Instagram / Joe Pesci

У 1999 році 56-річний Пеші оголосив про завершення акторської кар'єри - він вирішив приділяти більше часу музиці.

Після цього актор лише тричі з'являвся на екрані: в 2006 році він виконав камео у фільмі свого друга Роберта Де Ніро "Хибна спокуса", в 2010 році Пеші знявся у фільмі "Ранчо кохання", а в 2017 році стало відомо, що Пеші знову зіграє у фільмі Скорсезе "Ірландець".

Джо Пеші Фото: Instagram / Joe Pesci

Пеші також є прообразом персонажа Полі з комп'ютерної гри Mafia: The City of Lost Heaven, яка отримала широку популярність і "культовий" статус.

Особисте життя

Пеші був одружений тричі. Вперше він одружився в 1964 році. З 1988 по 1992 рік актор був одружений на Клаудії Марті Харо. У пари є дочка Тіффані.

У липні 2007 року 64-річний актор зустрічався з 37-річною моделлю Енджі Еверхарт, однак вони розірвали свої відносини в серпні 2008 року.

Джо Пеші Фото: Instagram / Joe Pesci

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації