Лайм

Організатори "Файного міста" відповіли на ультиматум голови Тернополя через "сатанізм"

Очільнику міста нагадали про цінності фестивалю

Організатори музичного фестивалю "Файне місто", який щорічно проходить неподалік Тернополя, відповіли на ультиматум очільника міста. 2 серпня Сергій Надал заявив, що чекає вибачень перед містянами за виступи метал-гуртів Belphegor і Batushka - посадовець угледів у них "антихристиянські меси, які очорняють ім'я міста", і пообіцяв не допустити проведення фестивалю в майбутньому в разі повторної їхньої участі.

На офіційній сторінці "Файного міста" у Facebook з'явилося повідомлення від імені команди фестивалю, яка зізналася, що засмучена подібними судженнями Надала.

"Ми завжди притримувалися правила, що переступивши поріг фестивалю, кожен може бути тим, ким він справді хоче, - йдеться в повідомленні. - Ми нікого не ображаємо і даємо нашим відвідувачам повну свободу вибору. Ми дозволяємо людям вірити в будь-що і бути будь-якими. Ми щасливі бачити людей, вільних від стереотипів ".

Як зазначили організатори, відвідувачам фестивалю ніколи не стануть вказувати, як їм одягатися, чим займатися, кого любити і у що вірити. "Мета фестивалю - об'єднувати людей, а не сварити. Ми тішимось, коли бачимо вас щасливими і вільними від стереотипів, адже це будує суспільство, до якого ми так прагнемо: справжнє, вільне, толерантне", - додали організатори.

Тим часом під постом Сергія Надала зібралася жвава дискусія. Чиновника звинуватили в популізмі та спробах відстояти особисті інтереси через призму наболілої теми - релігії.

Про ситуацію в соцмережах висловилися і колеги металістів з України, учасники блек-метал-гурту Nokturnal Mortum.

"Багато українців віддали та віддають своє життя заради того, щоб наша країна на перетворилась на Росію чи Білорусь, але, тим не менш, деякі люди зараз діють, як чиновники у путінській державі, комсомол в СРСР або антифа, розпалюючи безпідставну моральну паніку. Побажаємо організаторам фестивалю не боятись і продовжувати підтримувати металічні гурти. Свобода понад усе!"

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найособливіший секрет: Ірина Федишин натякнула на третю вагітність у новому кліпі

Ірина Федишин втретє вагітна - співачка розсекретила свою вагітність у новому кліпі та показалася разом з чоловіком - відео

Українці за кордоном можуть голосувати за alyona alyona і Jerry Heil: як це зробити

Як голосувати за представниць України alyona alyona та Jerry Heil у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Більше не у трійці лідерів: Україна впала у рейтингу букмекерів на "Євробаченні-2024"

Станом на 7 травня представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona та Jerry Heil знаходяться на 4 місці у таблиці прогнозів букмекерів