Лайм

Володимир Зеленський розглянув петицію про заборону гастролерів з РФ - відповідь президента

Петицію створив Ігор Кондратюк

Володимир Зеленський відповів на петицію з вимогою заборонити гастролі російських артистів на території країни до повернення окупованого Криму та відновлення Україною контролю над своїми східними кордонами.

Відповідь опублікована на сайті Офісу президента України 27 жовтня. Зазначимо, що петиція набрала необхідні для її розгляду 25 тисяч підписів менше ніж за місяць, тобто набагато раніше за остаточний термін.

Фото: instagram.com/zelenskiy_official

Зеленський зазначив, що Мінкульт складає Перелік осіб, які становлять загрозу національній безпеці, на підставі звернень Ради національної безпеки та оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

"Законом встановлено, що не допускається проведення гастрольних заходів, що популяризують або пропагують державу-агресора та її органи влади, представників органів влади держави-агресора та їхні дії, що створюють позитивний образ держави-агресора, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України. Відповідно до Закону Служба безпеки України у встановленому порядку розглядає та надає організатору гастрольного заходу відповідь на запит про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина держави-агресора до участі у гастрольному заході", - йдеться у відповіді.

Крім того, заборонено показувати програми, одним з учасників яких є особа, яка внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Президент додав, що він направив петицію прем'єр-міністрові Денису Шмигалю, секретарю РНБО Олександру Данілову та голові СБУ Івану Баканову, щоб вони опрацювали запропоновані пункти, проаналізувати стан дотримання вимог відповідного закону, а також розглянули питання щодо удосконалення системи їх організації та проведення, а також вивчили можливість посилення відповідальності за порушення відповідного законодавства російськими гастролерами.

Петицію під назвою "Повна заборона концертної діяльності артистів із країни-агресора - Росії до повернення Криму до складу України та відновлення контролю України над своїми східними кордонами" створив Ігор Кондратюк 21 вересня.

Фото: Олександр Гончаров / "Апостроф"

Продюсер запропонував повністю заборонити російським артистам можливість відвідувати з гастролями Україну, але при цьому зробити виняток для тих, хто публічно засуджує агресію Кремля щодо України - серед них акторка Лія Ахеджакова, лідер "Машини часу" Андрій Макаревич, поет Андрій "Орлуша" Орлов та багато інших.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків