Лайм

У США помер творець Трансформерів Генрі Оренштейн - йому було 98 років

Також він був відомий як професійний гравець у покер

В Америці на 99-му році життя помер Генрі Оренштейн – творець серії іграшок "Трансформери". Аніматор помер 14 грудня у своєму будинку в Нью-Джерсі, причини смерті не розкриваються.

Життя Оренштейна було непростим. Народився він у Польщі 1923 року в єврейській сім'ї. Під час Голокосту пережив ув'язнення в концтаборі, але його батьки були вбиті нацистами, пише ізраїльське агентство Ynet.

Фото: WireImage/Jamie McCarthy

У 1947 році Генрі емігрував до США, де став успішним виробником іграшок. З того часу його фігурки стали натхненням для серії коміксів, мультиплікаційного серіалу, фільмів про Трансформери. Оренштейну також приписують створення популярної ляльки 1950-х років "Прекрасна наречена Бетті".

Окрім свого вкладу у світ іграшок, він також був відомим гравцем у покер, а в 2008 році був обраний до Зали слави покеру.

Оренштейн також винайшов камери для прихованих карт за столом, які дозволяють телеглядачам бачити секретні стратегії та блефи гравців. На момент смерті вчений мав понад сто патентів на своє ім'я.

Фото: Ynet

  • У віці 100 років помер Аарон Бек, якого вважають батьком когнітивно-поведінкової психотерапії (КПТ) та одним із п'яти найвпливовіших психотерапевтів в історії.
  • На 78 році життя помер Сергій Соловйов - радянський та російський кінорежисер, який зняв фільми "Станційний доглядач", "Асса", "Чорна троянда - емблема печалі, червона троянда - емблема кохання".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Андрій Іскорнєв - найскандальніший герой "Холостяка", який жив у Росії

Як склалася доля пластичного хірурга Андрія Іскорнєва після "Холостяка" - який вигляд має і де живе головний герой 3 сезону шоу

Monatik згадав, як його зупинили представники ТЦК і відповів, чи оновив свої дані

Український співак Monatik розповів, що запитували представники ТЦК, коли зупинили його в центрі Києва 10 травня

Віктор Павлік переніс складну операцію на серці: в якому стані 58-річний співак

Дружина Віктора Павліка Катерина Репяхова повідомила, що співак переніс складну операцію на серці та показала фото з реанімації