RU  UA

Дізнатися

Чому не виходить тісто для пельменів - 5 популярних помилок

Перевірте себе і спробуйте зробити його на дозвіллі

Кожна господиня має свої лайфхаки для приготування різноманітних страв. І якщо ви вже знаєте, які 5 інгредієнтів не варто додавати в шарлотку, перевірте себе та поекспериментуйте з тістом для пельменів. theLime ділиться з вами порадами, чому ті чи інші помилки заважають вам зробити його ідеально.

Для приготування бездоганних пельменів потрібно зробити прісне тісто. Його секрет дуже простий - у складі всього три інгредієнти: борошно, яйця та вода.

Фото: pinterest.com

Які ж неправильні дії можуть зіпсувати тісто для пельменів?

1. Готуємо з борошна поганої якості або з безглютенового борошна.

Не варто експериментувати і робити тісто для пельменів з неякісного борошна або ж безглютенового (мигдалевого, арахісового, гречаного, вівсяного, амарантового, кокосового, рисового, кукурудзяного, соєвого, з нуту, з сорго тощо).

Борошно для цього виду тіста має бути тільки пшеничним та вищого ґатунку, мати найдрібніший помел та велику кількість клейковини – це забезпечить тісту достатню еластичність.

Також особливу увагу приділяємо процесу просіювання борошна через сито. Внаслідок цього воно буде збагачена киснем, і з нього висіються різні домішки та сміття. Це необхідно також для того, щоб у тісті не утворилися грудочки. Так як тісто для пельменів необхідно розкочувати максимально тонко, найменша грудочка може стати причиною тріщини.

2. Не дотримуємося правильної температури води та яєць.

Щоб замісити добре тісто на пельмені, температура води має бути не вищою за 4°С. Вона повинна бути не тільки з холодильника, але й навіть зі шматочками льоду, щоб при замішуванні, розкочуванні та ліпленні тісто швидко не підсихало – інакше воно погано ліпиться.

Яйця для прісного пельменного тіста також мають бути холодними. Тому в жодному разі не діставайте їх заздалегідь, щоб вони стали кімнатної температури.

3. Додаємо в тісто сіль.

У тісто для пельменів краще не додавати сіль – воно має бути прісним. Справа в тому, що сіль зупиняє процес набухання клейковини, і тісто стає нееластичним, а надалі погано розкочуватиметься і рватиметься. Тому сіль краще додати в начинку або потім приготувати солоний соус до пельменів.

4. Не даємо тісту "відпочити" або забуваємо накрити його вологим рушником.

Після того, як тісто замісили, воно має "відпочити" протягом 20-25 хвилин - за цей час клейковина, що міститься в пшеничному борошні, добре набухне і забезпечить достатню розтяжимість. Але важливо пам'ятати - щоб воно не обвітрілося та при розкочуванні не втратило еластичність, його потрібно накрити вафельним рушником, змоченим у холодній воді. В цьому випадку воно "дихатиме" і не обвітреться.

5. Забиваємо тісто під час розкочування борошном або не змащуємо збитим білком.

Важливий етап у приготуванні тіста для пельменів – розкочування тіста. Тут слід пам'ятати, що робочу поверхню необхідно присипати мінімальною кількістю борошна, щоб не забити тісто. А щоб пельмені добре ліпилися, розкатане тісто потрібно змастити збитим білком – він спрацьовує як клей. Це допоможе швидко зліпити гарні та акуратні пельмені.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодиака, которые являются лицемерами и говорят за спиной - в списке оказались Близнецы, Весы и Скорпионы

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Что известно об украинском актере Максиме Самчике, который сыграл Максима Куца в сериале "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хэйли Джейд Скотт вышла замуж за своего избранника Эвана МакКлинтока - как выглядели молодожены, какой была свадьба