Лайм

"Суспільне" показало протоколи голосування у фіналі Нацвідбору - які оцінки ставили судді

Організатори відбору в Україні опублікували звітні документи

У фіналі Національного відбору на "Євробачення-2022" виник скандал: гурт Kalush Orchestra заявив про фальсифікацію підсумків голосування, пояснивши це помилками ведучого під час оголошення результатів. Музиканти одразу попросили пред'явити документ, але у відповідь почули відмову. Майже через два тижні організатори відбору в Україні оприлюднили протоколи.

У документах, опублікованих на сайті "Супільного", показані оцінки всіх членів журі та кількість голосів, які фіналісти Нацвідбору отримали від глядачів. Тіна Кароль, Джамала та Ярослав Лодигін виставляли кожному учаснику бали від 1 до 8, при цьому повторювати оцінки вони не могли.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Ось як судді розподілили свої оцінки між трійкою лідерів:

Аліна Паш – по 8 балів від Джамали та Ярослава Лодигіна;
Wellboy – 8 балів від Тіни Кароль;
Kalush Orchestra – 7 балів від Тіни Кароль, 6 балів від Джамали, 3 бали від Ярослава Лодигіна.

А ось як голосували глядачі:

Kalush Orchestra – 31 634 голоси;
Alina Pash – 19535 голосів;
Wellboy – 5642 голоси.

Фото: suspilne.media

Таким чином, за результатами голосування глядачів переміг гурт Kalush Orchestra, проте судді вище оцінили Аліну Паш. Оскільки результати голосування Нацвідбору однаково залежать від глядацьких голосів та оцінок журі, то переможницею стала Аліна Паш.

Фото: suspilne.media

Проте пізніше співачку дискваліфікували. Аліна Паш порушила умови участі у Національному відборі, зокрема у 2015 році відвідувала окупований РФ Крим, порушивши українське законодавство.

Оргкомітет Нацвідбору запропонував Kalush Orchestra, який посілв друге місце, поїхати до Турину замість Аліни Паш. Колектив погодився та вже підписав усі необхідні документи. Таким чином Україну на "Євробаченні-2022" представить Kalush Orchestra.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном

Позитив після тривалого мовчання розсекретив свою кохану: хто підкорив серце виконавця

Олексій Завгородній із гурту Время и Стекло підтвердив роман з танцівницею Юлією Сахневич - артист показав романтичне відео

Герцогиня Единбурзька, яка приїхала до Києва, зустрілася з Зеленськими: що відомо про її візит

В Україну вперше з 2014 року приїхала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька - що відомо про її поїздку, фото та подробиці