Лайм

Після скандалу у Нацвідборі на "Євробачення" голова оргкомітету Лодигін подав у відставку

З'явилася відповідна заява

Після скандалу навколо Нацвідбору на "Євробачення-2022" голову оргкомітету Ярослава Лодигіна звільнили з посади члена правління "Суспільного". Про це на Facebook повідомив член наглядової ради Вадим Міський.

Уточнюється, що Лодигін сам подав у відставку, а наглядова рада НСТУ задовольнила його заяву. "Наглядова рада НСТУ ухвалила рішення про звільнення Ярослава Лодигіна з посади члена правління Суспільного за згодою сторін", - йдеться у заяві Міського.

Фото: facebook.com/vadym.miskyi

Раніше на прес-конференції Лодигін сказав, що готовий піти у відставку, щоб підтвердити чисту репутацію "Суспільного": "Зараз бачу від суспільства, вираженого у наглядовій раді НСТУ, сигнали недовіри щодо моєї роботи, я згоден прийняти таку аргументацію, якщо до моєї роботи є недовіра. Я готовий подати у відставку, щоб підтвердити криштально чисту репутацію "Суспільного" у цій справі"

Також Лодигін вибачився за свої різкі висловлювання на Нацвідборі. Коментуючи виступ гурту Kalush Orchestra, він сказав: "Мені здається, ми вже кілька разів уявляли себе як українці – такі люди з лісів, люди з гір у даному випадку. Мені здається, настав час іншої репрезентації".

Фото: instagram.com/lodygin

На Лодигіна обрушилася хвиля критики, а також його звинуватили у необ'єктивних оцінках. "Я припускаю, що мені не вистачило точності у формулюванні. Звичайно, я говорив не про якісь етнічні, регіональні або будь-які інші географічні фактори, які перешкоджають тому чи іншому учаснику представляти Україну на Євробаченні", - пояснив свої слова він.

Фото: instagram.com/lodygin

Нагадаємо, 12 лютого у Києві відбувся фінал Нацвідбору на "Євробачення-2022", у якому перемогла Аліна Паш. Зачитуючи результати голосування глядачів, ведучий конкурсу Тимур Мірошниченко кілька разів помилився. Це спровокувало скандал та розмови про фальсифікацію відбору. "Суспільне" у відповідь пояснило, що "редакторка, яка дублювала результати в навушник ведучому, переплутала стовпчики і почала читати результати не по голосуванню глядачів, а підсумкові".

Пізніше команду Аліни Паш звинуватили у підробці довідки про відвідання Криму. Державна прикордонна служба України підтвердила, що не видавала виконавиці документ, який би підтверджував законне перетинання адмінкордону.

Аліна Паш не братиме участі у "Євробаченні-2022", бо зняла свою кандидатуру. За кілька годин з'явилася й заява оргкомітету Нацвідбору. Було ухвалено рішення усунути Аліну Паш від участі у "Євробаченні-2022".

  • Гурту Kalush Orchestra запропонували поїхати на "Євробачення-2022" замість Аліни Паш. У фіналі музиканти посіли друге місце, отримавши в загальній сумі 14 балів – 8 від глядачів та 6 від суддів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном

Позитив після тривалого мовчання розсекретив свою кохану: хто підкорив серце виконавця

Олексій Завгородній із гурту Время и Стекло підтвердив роман з танцівницею Юлією Сахневич - артист показав романтичне відео

Герцогиня Единбурзька, яка приїхала до Києва, зустрілася з Зеленськими: що відомо про її візит

В Україну вперше з 2014 року приїхала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька - що відомо про її поїздку, фото та подробиці