RU  UA

Дізнатися

"Russia Goodbye" в Амстердамі: Вєрка Сердючка вперше виконала оновлений хіт з "Євробачення"

Свій виступ артистка закінчила фразою, яка вже встигла стати культовою

Андрій Данилко в образі народної улюблениці Вєрки Сердючки виступив у Амстердамі. Він взяв участь у благодійному концерті зірок "Євробачення" Embrace Ukraine – #StrivingTogether на підтримку України, де вперше заспівав свій оновлений хіт "Dancing Lasha Tumbai".

У знаменитій пісні росіянам замість "Лаша тумбай" чулося "Раша гудбай, зі зміненим текстом. І після вторгнення РФ в Україну Данилко заявив, що тепер його композиція офіційно називається "Dancing Russia Goodbye". Відео з концерту з'явилося на Youtube-каналі 1+1.

"Я ніколи не співала "Раша гудбай". Тільки "лаша". Але тепер лише "Раша гудбай" і це ще м'яко кажучи", - сказала Сердючка під час виходу на сцену.

Змінилися не лише слова у відомій пісні, а й костюми музикантів із команди Сердючки. Так, гітаристи, барабанщик та інші інструменталісти вийшли на сцену у чорних футболках з білими написами "Х*Й ВІЙНІ" та "F**K THE WAR". На екрані позаду них демонструвалася цитата з пісні СТАСІК "Колискова для ворога": "Ти ж хотів землі цієї, тож тепер змішайся з нею".

Свій виступ Сердючка закінчила фразою, яка вже встигла стати культовою: "Геть з України, москаль некрасивий. Геть! Геть! Геть!".


Переглянути цей допис до Instagram

VERKA SERDUCHKA OFFICIAL (@v_serduchka)

Нагадаємо, на початку березня Данилко повідомив, що змінив слова у своєму хіті "Lasha Tumbai":

"Для мене ця війна почалася ще у 2007 році. Тільки через те, що я представляв Україну на "Євробаченні" і обігнав групу "Среребро", вони [росіяни] накрутили так людей, що фраза, якої там зовсім не було... Усі були впевнені, що я це співав, я був шокований, я не міг повірити, що на "біле" написали "чорне". "Я не співав це. Ви хотіли почути це, ось ви це почули".

Фото: instagram.com/v_serduchka

У 2007 році на "Євробаченні" Вєрка Сердючка посіла друге місце. Тоді російські пропагандисти почали заявляти про те, що артистка у своїй пісні співала "Lasha Tumbai", а "Russia Goodbye". Через цей скандал Данилку протягом багатьох років довелося постійно говорити, що текст його пісні мав зовсім інше значення. Проте після 24 лютого, коли Росія розпочала повномасштабну війну в Україні, слова у композиції змінилися назавжди – тепер лише "Russia, Goodbye".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Джастін Бібер вперше стане батьком: його дружина Гейлі вагітна

Джастин Бибер станет отцом - его жена Хейли Бибер беременна - пара сообщила радостное известие в соцсетях - фото и видео

На "Євробаченні-2024" оголосили порядок виступів учасників у фіналі: під яким номером Україна

alyona alyona и Jerry Heil выступят в финале Евровидения 2024 года вторыми - порядок выступления всех остальных 25 участников шоу

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Израиль выступил на Евровидении-2024 во втором полуфинале 9 мая – Эден Голан сначала освистали, а затем аплодировали ей