Лайм

Олена Зеленська у креативній вишиванці розповіла про важливість українських книжок

"Це наша перемога на культурному фронті, і вона наближає головну перемогу"

Олена Зеленська, фотосесія якої для журналу Vogue стала причиною бурхливих обговорень, пояснила, чому українська література має важливе значення у період війни. Вона розповіла про проект "Книжки без кордонів", який об'єднує всіх українців у різних країнах.

"Там, де українці, там і українська література. Ми називаємо цей проект "Книжки без кордонів", бо наші книги справді подорожують слідом за українцями до будь-якої країни, де вони потрібні. Ми ще не можемо повернути тимчасових переселенців на батьківщину, у рідний дім – поки що це небезпечно. Але ми можемо зробити так, щоб батьківщина прийшла до них у вигляді культури та рідного слова", - написала перша леді в Instagram.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

По відеозв’язку дружина президента поспілкувалася з українськими дітьми та батьками, які зараз знаходяться у Великій Британії. Вона розповіла, що посольство України разом із британською друкарнею та благодійниками надрукувало 16 тисяч різних книжок українських авторів.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Загалом по всьому світу вже понад 160 тисяч "книжок без кордонів". Вони стали своєрідним клубом, який об’єднує маленьких українців у різних країнах. Чи ви у Великій Британії, чи в Чехії, чи в Польщі – може виявитися, що у вас однакова улюблена книжка із цього проєкту. Отже, книги не лише розважають чи навчають – вони об’єднують, повертають відчуття дому, мови. Це наша перемога на культурному фронті, і вона наближає головну перемогу", - також зазначила Зеленська.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

На онлайн-зустрічі перша леді з’явилася у яскравій вишиванці, зробленій в блакитно-білих кольорах, із зібраним у хвіст волоссям та легким макіяжем на обличчі.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Вишита сорочка має назву "Сміливість", а її автором є український бренд ETNODIM. Творці проекту шиють одяг з українською традиційною вишивкою в сучасному стилі для жінок, чоловіків та дітей. Лляна сорочка з вишитими містами-героями Smilyvist, яку обрала Зеленська, коштує 4800 грн.

Фото: etnodim.com.ua

Автори виробу пояснюють, що на сорочці зображені карти міст України, що найбільше постраждали під час повномасштабної війни від нападу Росії, у вигляді квітучого, геометричного Дерева Життя: Маріуполь, Буча, Ірпінь, Харків, Чернігів, Херсон, Чорнобаївка, Волноваха, о. Зміїний.

"Ми присвячуємо її волонтерам та волонтеркам, тим, хто продовжує працювати, тим, хто перераховує гроші на ЗСУ, тим хто ходить на мітинги, стоврює креативи, тим хто активно висловлюється в соцмережах, тим, хто турбується про близьких, кожному, хто намагається жити та боротися. Ми присвячуємо її сміливості українцям", - розповіли творці бренду.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil