Лайм

Дає додатковий захист. Тарас Тополя розповів, як українська мова допомагає на фронті

Артист поділився подробицями

Тарас Тополя, який разом з іншими учасниками гурту "Антитіла" служив на фронті бойовим медиком, розповів про важливість української мови на передовій. Артист пояснив, що мова є своєрідним щитом, адже окупанти не розуміють більшісті слів.

У інтерв’ю "24 каналу" виконавець зізнався, що в його оточенні були захисники, які розмовляли російською, однак поступово вони переходили на українську. Тополя додав, що рідна мова на фронті є важливішою, ніж деінде.

Фото: instagram.com/antytila_official

"Росіяни не розуміють українською десь 70%. Тому, коли військові знають, що їхні рації прослуховують, то послуговуються лише українською, бо в такому випадку окупанти просто не розумітимуть, про що говорять наші. Мова на передовій дає додатковий захист. Тому там вона є важливою, як деінде", - зазначив співак.

При цьому зірка вважає, що не слід змушувати людину переходити на українську – вона повинна зробити це за власним бажанням. У інакшому випадку може з’явитися лише злість та відчуття відторгнення.

Фото: instagram.com/antytila_official

"Що я пораджу? По-перше, не влаштовувати міжособистісні битви щодо мови, не сваритися і не скандалити. Якщо хочеться перейти на українську, є хоча б маленьке бажання, то робити це поступово. Не переживати про те, що хтось буде сміятися чи кепкувати. Наприклад, ввести правило: коли заходжу на заправну станцію, то говорю лише українською мовою. Можна спробувати говорити українською лише з дітьми. Потім поступово цей список розширювати. І коли почнете шептати на вушко коханій людині пристрасні слова українською, то ви вже повністю українізувалися", – пояснив свою позицію Тарас.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для "Євробачення-2024"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що означають їхні костюми для конкурсу

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria