RU  UA

Дізнатися

Одразу не помітиш: Дмитро Комаров показав фото з деокупованої Харківщини та попередив про загрозу

Рашисти замінували прибудинкові території житлових кварталів

Дмитро Комаров продовжує висвітлювати наслідки повномасштабної війни в Україні, яку розпочала Росія. Ведучий програми "Світ навиворіт" відвідав деокуповані міста Харківщини та поділився подробицями звільнення територій від російських окупантів.

Журналіст опублікував в Instagram фото з Балаклії та Куп'янська та розповів, як війська РФ боягузливо тікали, рятуючись від українських захисників, хоча збиралися у Харківську область всерйоз та надовго.

Фото: instagram.com/komarovmir

"Вони роздягалися до трусів, кидали форму та ховалися у підвалі. Але так у трусах їх у полон і брали", - розповідають мені мешканці деокупованих територій Харківщини про втечу росіян. Вони зіткнулися з контрнаступом, який відбити фізично не могли", - розповів він.

Фото: instagram.com/komarovmir

Комаров зазначив, що рашисти планували надовго затриматися на Харківщині, про це свідчить те, що вони запускали окупаційну владу у всіх сферах життя, перефарбували багато чого в триколор, розвісили борди "Росія навіки", завозили до магазинів "сосиски ЛНР", "московський майонез" та російські напої.

Фото: instagram.com/komarovmir

А прості українці в цей час були змушені жити за нав'язаними правилами. А на тих, хто був не згоден з "нововведеннями" чекали тортури та знущання.

"Нам належить дізнатися ще багато страшних фактів про тортури, які росіяни влаштовували українцям, намагаючись побудувати в Харківській області руський мір і відфільтрувати всіх, хто проти", - зазначив ведучий.

Фото: instagram.com/komarovmir

Комаров також посміявся з російської пропаганди, яка намагалася незграбно приховати провал своєї армії.

"Доходило до абсурду: по центру Балаклії вже гуляють мами з дітьми, розглядаючи кинуту росіянами бронетехніку, а росновини ввечері того ж дня повідомляють, що "в Балаклії йдуть бої, але місто під контролем армії РФ". Росія не тільки зазнала повної поразки на Харківському напрямку, але й вчергове захлинулась у своїй брехні, яку помічають уже й росіяни. Школяру зрозуміло, що півроку займати і утримувати величезну територію, щоб потім раптом "планово перегрупуватися", покидавши техніку, зброю та боєприпаси - це брехня. Ідуть, коли залишаються відрізаними від постачання, зі знищеною логістикою. Ідуть, коли зазнають поразки", - наголосив він.

Фото: instagram.com/komarovmir

Фото: instagram.com/komarovmir

Фото: instagram.com/komarovmir

Також телеведучий записав відео, в якому попередив мешканців деокупованих населених пунктів, зокрема Балаклії, про підступне дистанційне мінування "пелюстками" за допомогою ракет. Такі міни практично непомітні, особливо у траві.

Фото: instagram.com/komarovmir

"Вони бувають різних кольорів: хакі, яскраво-зеленими, темними, для різних пір року. Тому, будь ласка, попередьте всіх, особливо дітей, передайте своїм друзям, сусідам: у деокупованих територіях, де нещодавно були росіяни, яких зараз прогнали, дуже важливо не наступати на траву і на газони. Тому що дуже підступно заміновано і мінується на площу до сотні квадратних метрів під час прильоту ракети. Будьте обережні! Бережіть себе та врахуйте, що така маленька міна – це те, що може мінімум покалічити”, – попередив Комаров.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Дмитра Комарова (@komarovmir)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Мав роман з Анною Трінчер: як змінився актор серіалу "Школа" Богдан Осадчук

Богдан Осадчук в период полномасштабной войны живет в Киеве и занимается актерством – что известно о жизни знаменитости

Наталія Могилевська розповіла про кулінарні шедеври доньки та чоловіка

Наталья Могилевская рассказала, какие блюда любят готовить ее муж и 12-летняя дочь. Артистка также подчеркнула, что тщательно следит за рационом питания

Виявився слабкою людиною: Геннадій Вітер розкритикував артиста-втікача Олега Винника

Геннадий Ветер рассказал, что разочарован поведением Олега Винника. Сейчас знаменитости не общаются