Лайм

Без нагород та бізнесу в Україні: Лорак, Тодоренко та інші зірки, на яких наклала санкції РНБО

Відповідний указ було оприлюднено 19 жовтня

Президент України Володимир Зеленський ввів санкції щодо виконавців, які підтримали війну в Україні та злочинну політику кремлівського диктатора Володимира Путіна. Під обмеження потрапили артистки Регіна Тодоренко, Ані Лорак, Таїсія Повалій, Анна Сєдокова, телеведуча Сніжана Єгорова та дружина Віктора Медведчука і за сумісництвом кума Путіна Оксана Марченко. Майже всі перелічені особи продовжують жити та працювати в РФ, а деякі з них відкрито підтримують вторгнення рашистів на українські землі.

Відповідний указ з’явився на сайті глави держави. Окрім того, в чорному списку також опинилися і російські зірки, які виступили за війну в Україні: Олександр Сєров, Лев Лещенко, Микола Басков, Стас Михайлов, Олег Газманов, Гарік Харламов, Ольга Бузова, Іван Охлобистін, Михайло Боярський, Сергій Безруков, Володимир Машков, Михайло Пореченков, Марат Башаров, Надія Бабкіна, Станіслав Костюшкін, Тіна Канделакі і т. д.

Ані Лорак і Регіна ТодоренкоФото: instagram.com

На сайті президента зазначається, що обмеження діятимуть упродовж п'яти років. Це передбачає, що всім знаменитостям, які увійшли до санкційного списку, не можна виводити капітали з України, проводити торговельні операції. Усі видані ліцензії та дозволи у них анулюються, а активи заблокуються. У них не вийде купити нерухомість чи приватизувати її. Також цих артистів позбавлять державних нагород та інших форм відзнак.

Читайте також: Історія їх пам'ятати не буде. Режисер Олег Боднарчук назвав імена двох артисток, які зрадили Україну.

Санкції від 19 жовтня запровадили і проти представників окупаційних "адміністрацій" – Кирила Стремоусова, Володимира Сальда, Володимира Рогова, Костянтина Іващенка тощо.

Крім того, санкції запроваджені проти військових найманців, зокрема, засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, а також проти російських пропагандистів Ольги Скабєєвої, Володимира Соловйова та членів його родини, Тиграна Кеосаяна. Строк застосування обмежень – 10 років.

  • Нещодавно Анатолій Анатоліч агресивно висловився про Стужук, Тодоренко і Сєдокову. Український ведучий не хоче, щоб вони поверталися до України.
  • Наприкінці березня в Україні запустили сайт зі списком російських та українських артистів, які воліють мовчати про війну, розгорнуту Кремлем в Україні. Портал має назву Тhey love war (Вони люблять війну).

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLіme і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита