RU  UA

Дізнатися

Як зберігати дріжджове тісто в холодильнику до трьох місяців: поради та лайфхаки

Зробіть заготовки на майбутнє

Дріжджове тісто можна використовувати для приготування домашньої піци, пиріжків, булочок та іншої смачної випічки. Його приготування - справа не швидка, але якщо заморозити дріжджове тісто наперед, можна істотно полегшити собі життя.

Фото: Unsplash.com

Як зберігати тісто в холодильнику

Щоб зберегти тісто на дріжджах до наступного дня, достатньо залишити його в холодильнику. Процес бродіння не припиниться, але за температури 0-5 градусів тісто не встигне зіпсується за 24 години.

Щоб уникнути прокисання дріжджового тіста для пиріжків або хліба, не рекомендується тримати його в холодильнику довше доби. Покладіть його в поліетиленовий або спеціальний пакет для харчових продуктів, випустіть зайве повітря і закрийте, залишивши трохи місця для підростаючої здоби.

Як приготувати листкове тісто, яке можна заморозити для випічки: простий рецепт.

Дріжджове тісто для млинців у холодильнику зберігайте під кришкою або харчовою плівкою. Воно прокисає швидше, тому використати його необхідно протягом 24 годин. Таке тісто можна налити в чисту пластикову пляшку з кришкою, звідки зручно порційно виливати його прямо на сковороду.

Фото: Unsplash.com

Як заморозити дріжджове тісто

Оптимальна температура в морозилці — мінус 18 градусів Цельсія. У такому середовищі дріжджове тісто може зберігатись до 3 місяців, не втрачаючи смакових якостей. Є прості лайфхаки, які полегшать вам наступне розморожування тіста.

1. Розділіть дріжджове тісто на порції та розкладіть у зіп-пакети. Коли настане час, ви зможете помістити їх у ємність із теплою водою та прискорити час розморожування до 2-3 годин. Воду, що остигає, при цьому доведеться час від часу міняти на теплу.

2. Зробіть напівфабрикати з дріжджового тіста, покладіть на змащене маслом деко і поставте в духовку на 5 хвилин. Після цього вийміть випічку, остудіть та оберніть харчовою плівкою. У такому вигляді напівфабрикати заморожують у морозилці та при необхідності допікають.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Где смотреть трансляцию финала "Евровидения-2024" онлайн, в котором выступят alyona alyona і Jerry Heil из Украины

alyona alyona і Jerry Heil виступили у фіналі "Євробачення-2024": як віддати за них голос

Как представительницы Украины на "Евровидении-2024" alyona alyona и Jerry Heil выступили в финале конкурса 11 мая

Хто такі Bambie Thug, які здивували "Євробачення" своїм готичним виступом

Что известно о представителе Ирландии на конкурсе "Евровидение-2024" Bambie Thug