Лайм

ONUKA розповіла, чому під час війни переїхала ближче до кордону з РФ та Білоруссю

Співачка разом із родиною живе у Чернігові

Багато українських зірок після початку повномасштабної війни виїхали за кордон або тимчасово осіли у західних областях України. ONUKA (Ната Жижченко) у перші місяці вторгнення перебувала у Києві, після чого перебралася до Чернігова. Місто на кордоні з Росією та Білоруссю знаходилося в облозі і сильно постраждало від обстрілів. Артистка пояснила, чому хоче будувати своє життя саме там.

Фото: instagram.com/onukaofficial

В інтерв'ю радіо "Чернігівська хвиля" ONUKA розповіла, що живе у старому сімейному будинку, збудованому у 1904 році. Колись дім належав дідусеві Нати, майстру народних інструментів Івану Шльончику.

"Ми переїхали з усіма речами, у мене тут є все для [сина]. Беру з собою ключі, документи. Жодних баулів, які мене дістали за війну. У нас просто є тут житло, і тут у мене зараз більше справ, ніж у Києві. Життя малює таку картину, що буде саме тут моє життя найближчим часом", - заявила вона.

Читайте на тему: Новий наступ на Київ та Чернігів: військовий експерт оцінив шанси окупантів.

Сім'я реконструювала старий дерев'яний будинок із унікальним чернігівським мереживом. Із цим місцем у Нати пов'язано багато дитячих спогадів. Коли Чернігів був обложений, вона була готова спалити дідусевий дім, щоб у ньому не жили росіяни.

"Я в душі заблокувала думки про цей будинок, попрощалася з ним і вирішила: якщо прийде русня, захопить Чернігів і житиме тут, я прийду і спалю цей будинок. Я не дам, щоб у цьому будинку була Росія. Інший варіант був чекати, що Бог змилуеться і ця будівля вистоить", - розповіла вона.

Фото: instagram.com/onukaofficial

Читайте на тему: Вбивство природи: що влаштувала російська армія на Чернігівщині.

Так і сталося: хоча багато сусідніх будинків було повністю знищено під час обстрілів, рідний дім співачки вцілів. У ньому вона почувається спокійно та впевнено, хоча друзі за кордоном не зрозуміли її вибір.

"Тут була купа уламків, ударною хвилею вибило одне вікно. Будинок трохи постраждав, але це не порівняти з тим, що на сусідніх вулицях. Бог, можливо, доля чи бабуся з дідусем із потойбіччя його вберегли, - каже Онука. - Мені було страшно за місто і за будинок, тому що це капсула мого спокою. Це моє нутро. Якби цей будинок був зруйнований, частина мене точно померла б".

Фото: instagram.com/onukaofficial

Чоловік Нати Жижченко Євген Філатов також прикипів душею до рідного дому дружини. Він брав участь у його реконструкції та сумував за Черніговим навіть під час гастролей у США. "Чоловік із Донецька, він втратив усі свої спогади. Він та його родина не повернуться туди у найближчі десятиліття, бо нікуди повертатися", - зазначила вона.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

alyona alyona і Jerry Heil виступили у фіналі "Євробачення-2024": як віддати за них голос

Як представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona та Jerry Heil виступили у фіналі конкурсу 11 травня

Хто такі Bambie Thug, які здивували "Євробачення" своїм готичним виступом

Що відомо про представника Ірландії на конкурсі "Євробачення-2024" Bambie Thug