Лайм

Поїздом в окремому вагоні: письменник Стівен Кінг вирушив до Києва

Поки що мета його візиту не уточнюється

Відомий американський письменник Стівен Кінг, який ще в перший день війни засудив напад РФ на нашу країну, їде до України потягом з Варшави. Однак поки невідомо, скільки король жахів пробуде тут і з якою метою він вирішив навідатися до української столиці.

Про візит знаменитого письменника повідомила Верховна Рада у Telegram. "Американський письменник неодноразово висловлювався на підтримку України у своїх соцмережах та в коментарях журналістам. Кінг їде поїздом із Варшави. Спеціально для літератора до потягу причепили окремий вагон", - йдеться в публікації.

Фото: Getty Images

Популярний автор з перших днів російського вторгнення демонструє свою підтримку українцям. В Twitter, де на нього підписано понад майже 7 млн людей, він критикує диктатора Путіна та російську пропаганду. Крім того, письменник раніше публікував кадри в одязі з українською символікою та відкрито заявляв, що захоплюється силою та відвагою нашого народу.

Читайте також: Це теракти: Стівен Кінг підтримав Україну після обстрілу ТРЦ у Кременчуці.

"Чому більшість із нас навчилася в дитинстві на ігровому майданчику: не можна стояти осторонь, коли велика дитина б'є маленьку. Ти маєш прийняти удари, щоб зупинити велику дитину", - писав в одному із постів Стівен.

Фото: twitter.com/StephenKing

Стівен Кінг – американський письменник, автор понад 200 творів, серед яких понад 50 бестселерів у стилях жахи, фентезі, трилер, містика. Також писав під псевдонімом Річард Бахман. Було продано понад 350 млн копій його романів та збірок оповідань. Після вторгнення РФ в незалежну Україну повідомив, що не продовжуватиме книжкові контракти з країною-агресором.

  • Тим часом наприкінці травня стало відомо, що в Україні вулиці Пушкіна хочуть перейменувати на честь Стівена Кінга. Українська письменниця та авторка комікс-персонажу Кота Інжиру Олена Павлова створила відповідну петицію.
  • Нещодавно до України приїхав відомий ведучий Девід Леттерман. Він взяв інтерв'ю у президента Володимира Зеленського у київському метро.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном

Позитив після тривалого мовчання розсекретив свою кохану: хто підкорив серце виконавця

Олексій Завгородній із гурту Время и Стекло підтвердив роман з танцівницею Юлією Сахневич - артист показав романтичне відео

Герцогиня Единбурзька, яка приїхала до Києва, зустрілася з Зеленськими: що відомо про її візит

В Україну вперше з 2014 року приїхала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька - що відомо про її поїздку, фото та подробиці