RU  UA

Дізнатися

Навіщо кип’ятити молоко у сковороді: простий лайфхак, який відновить антипригарне покриття

Візьміть собі на замітку

Щодня на кухні господині стикаються з величезною кількістю проблем, особливо у процесі приготування їжі. Якщо ви вже знаєте, як відмити антипригарну сковороду, щоб не пошкодити покриття, візьміть собі на замітку простий лайфхак із молоком. theLime докладніше розповідає, що дасть кип'ятіння молока в сковороді з антипригарним покриттям.

Фото: pixabay.com

Слід зазначити, що такі сковороди мають безліч переваг. В антипригарному посуді легко готувати, до її стінок практично не прилипає їжа, не важко і відмити її після. Однак згодом багато господинь помічають незначні пошкодження, внаслідок чого покриття починає відшаровуватися.

Читайте також: Як відчистити пригоріле дно сковороди зовні.

Якщо це вчасно помітити, сковороду з антипригарним покриттям можна врятувати за допомогою простого лайфхака. Для цього в посуд наливаємо небагато свіжого молока таким чином, щоб рідина покривала дно.

Потім кип'ятимо молоко на слабкому вогні протягом 5 хвилин. Після кип'ятіння рідину зливаємо, а сковороду миємо під струменем чистої проточної води.

Справа в тому, що білок казеїн, що міститься в молоці, під впливом високих температур здатний утворювати з'єднання, що відновлюють антипригарне покриття. Таким способом можна продовжити термін служби сковороди на деякий час.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Після виїзду в України Потап показався в новій країні: де зараз перебуває репер

Украинский рэпер и продюсер Потап показал фото из Софии - столица Болгарии - чем занимается артист за границей

Міша Коллінз у Києві: відомий актор показав фото та зізнався в любові до України

Американский актер Миша Коллинз приехал в Украину и показал фото на фоне уничтоженной российской техники, выставленной в Киеве

Jerry Heil вразила вишуканим образом на червоному хіднику у Каннах

Jerry Heil показала смелый образ на Каннском кинофестивале - как выглядела певица, какая была цель ее визита