Лайм

Навіщо купати буряки в солоній воді: простий спосіб захистити врожай від гниття

Візьміть собі на замітку

Після збору врожаю чимало господинь ламають собі голову, як і де організувати оптимальне місце для зберігання овочів та фруктів. І якщо ви вже знаєте, як зберегти болгарський перець свіжим якомога довше, а також що зробити, щоб часник долежав до весни, радимо взяти на замітку простий лайфхак, навіщо купати буряк у солоній воді. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Фото: pixabay.com

Досвідчені господині знають: для того, щоб буряк не вражали різноманітні захворювання, перед тим як віднести овочі на зберігання до льоху, їх необхідно відправити в тазик із сольовим розчином.

У зібраних буряків заздалегідь обрізаємо бадилля і готуємо соляний розчин: 1 кг солі на 6 л води кімнатної температури. Коли кристали розчиняться, рідину необхідно вилити в таз і покласти в нього буряки. Через 5 хвилин вийняти і розкласти, щоб витікла зайва рідина та коренеплоди обсохли. Найкраще цю процедуру робити ввечері, щоб буряк висох за ніч.

Читайте також: Чому гниє буряк при зберіганні та як його врятувати.

Як зберігати буряк?

Сухі буряки потрібно перекласти в дерев'яні ящики з отворами. Бажано, щоб овочі були розташовані у два ряди. Потім віднести ящики у льох чи підвал і поставити їх один на інший.

Зазначимо, що такий лайфхак ефективний, якщо овочі зберігатимуться у сухих підвалах, що мають гарну вентиляцію, з температурою повітря від 0°С до +2°С. Якщо вона буде вищою за +3°С, коренеплоди почнуть швидко в'янути, якщо нижче – будуть мерзнути і гнити.

Ще один важливий нюанс – щоб овочі долежали до весни, повітря в льоху не повинно бути занадто сухим. Щоб зробити його більш вологим, потрібно поставити відро з піском та іноді його зволожувати.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дивом вижила: Оксана Білозір вперше розповіла про спробу отруєння через її роботу у Мінкульті

Оксана Білозір зізналася, що на неї скоїли спробу отруєння Новачком через посаду керівника Мінкульту

Помер Богдан Козак: українські зірки відреагували на смерть видатного актора

На 84-му році життя помер український актор, народний артист України Богдан Козак

Прагнемо побути вдвох: Ребрик розповіла про стосунки з чоловіком після народження третьої дитини

Лілія Ребрик розповіла про стосунки зі своїм чоловіком Андрієм Диким - ведуча поділилася подробицями